avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Cesiune parti sociale prin vanzare
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Cesiune parti sociale prin vanzare

Tranzactie parti sociale de la societate comerciala SRL intre persoane fizice rezidende in Romania

Am urmatorul caz:

Sunt 3 asociati rezidenti in Romania asociati intr-o societate comerciala SRL.
Unul dint-re asociati a hotarat sa se retraga si sa vanda cota lui de parcicipare celorlati doi asociati.
Tranzactia respectiva a avut loc in baza unui contract de cesiune.
Plata efectiva s-a facut din conturile personale a celorlati doi asociati catre asociatul care se retrage.
Asociatul care se retrage a virat societati din contul sau personal impozitul aferent acestei tranzactii in cota de 16%.
Caz:
a) 1 asociat detine 34% din capitalul social ce este in suma de 5000 lei adica 170 parti sociale cu o valoare nominala de 10 lei fiind in suma de 1700 lei
b) 1 asociat detine 33% din capitalul social ce este in suma de 5000 lei adica 165 parti sociale cu o valoare nominala de 10 lei fiind in suma de 1650 lei
c) 1 asociat detine 33% din capitalul social ce este in suma de 5000 lei adica 165 parti sociale cu o valoare nominala de 10 lei fiind in suma de 1650 lei
Valoare a celor 170 parti sociale detinute de primul asociat de vanzare si platita este 80000 lei.
Care sunt inregistralile contabile in conformitate cu legislatia fiscala si contabila in vigoare?

Alte discuții în legătură

Tva transfer parti sociale matmih matmih Buna ziua, Am o nelamurire asupra necesitatii includerii TVA in pretul de achizitie a tuturor partilor sociale detinute la o societate. Codul fiscal nu prea ... (vezi toată discuția)
Actionar srl bexacamelia bexacamelia sunt actionar intr-un srl cu un procent de 25% nsi doresc sa ies din afacere. Cum mi se calculeaza suma pe care ar trebui sa o primesc si care este modul de ... (vezi toată discuția)
Deces asociat - mostenire parti sociale ? dumitru2000 dumitru2000 X - asociat intr-un SRL cu 10 procente X - batran si decedeaza Mstenitorilor lui X li se spune ca nu li se pot transfera partile sociale ci ceilalti ... (vezi toată discuția)