avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Activitate Anduz

Activitate Anduz

Am mai citit câteva articole de pe site cu situații asemănătoare și l-am găsit și pe acesta: www.avocatnet.ro/forum/discu...
unde am văzut că ați lăsat și dumneavoastră un comentariu spunând că Poliția Locală nu poate sa amenajeze parcări ilegale, dar în același timp sa ii amendeze pe cei care fac același lucru, dar nu pe un loc de parcare desemnat.

Cazul respectiv e in vreun fel diferit de al meu?

latka a scris:

Nu, asta nu e un motiv.
Motivati doar prin a arata ca dvs. nu ati incalcat legea. In instanta se judeca doar cazul dvs.

Salut!

Masina mi-a fost ridicata "potrivit art. 143, lit. a din RAOUG 195/2002R raportat la art. 142/F" si am primit o amenda de la 4 la 5 puncte "potrivit art. 100, alin. 2 din OUG 195/2002R" si 3 puncte penalizare "potrivit art. 108, alin. 1, pct. 7, lit. B din OUG 195/2002R".

Ca si context, in aceeasi zona unde am lasat eu masina Primaria a amenajat parcari de resedinta la mai putin de 25 de metri de coltul intersectiei.

In conditiile date, credeti ca as putea contesta amenda respectiva? As putea avea castig de cauza fiind aceasta situatie cu parcarile marcate de Primarie care nu au fost considerate ilegale?

Multumesc!
Bună seara! Părinții mei au divorțat în urmă cu zece ani și am fost dat în custodia mamei. La acel moment, pensia alimentară a fost calcuată la 150 de lei dacă nu mă înșel. Timp de acești zece ani, tatăl meu nu și-a achitat decât de câteva ori obligația de a-mi plăti această indemnizație. Acum fiind la vârsta de 18 ani și fiind elev în clasa a XII-a, vreau să-mi asigur această pensie alimentară ce-mi va folosi mai departe la facultate. Astfel, aș vrea să știu ce acte îmi trebuie pentru recalcularea pensiei alimentare și pentru poprire de salariu și cam care ar fi cheltuielile de judecată.

De asemenea, am citit că această pensie alimentară se plătește până la 1/4 din salariu. De ce criterii depinde această sumă pentru a atinge acel 25% și cum mă pot asigura că suma va fi recalculată la acest procent?

Va fi necesar vreun avocat sau prezența mea la Tribunal pe parcursul desfășurării procesului? Și nu în ultimul rând, cât durează acest proces?

Mulțumesc anticipat!