avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicare auto art. 142/F - locuri de parcare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicare auto art. 142/F - locuri de parcare rezidentiale amenajate fix langa

Salut!

Masina mi-a fost ridicata "potrivit art. 143, lit. a din RAOUG 195/2002R raportat la art. 142/F" si am primit o amenda de la 4 la 5 puncte "potrivit art. 100, alin. 2 din OUG 195/2002R" si 3 puncte penalizare "potrivit art. 108, alin. 1, pct. 7, lit. B din OUG 195/2002R".

Ca si context, in aceeasi zona unde am lasat eu masina Primaria a amenajat parcari de resedinta la mai putin de 25 de metri de coltul intersectiei.

In conditiile date, credeti ca as putea contesta amenda respectiva? As putea avea castig de cauza fiind aceasta situatie cu parcarile marcate de Primarie care nu au fost considerate ilegale?

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2022
Anduz, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:01, 22 Iunie 2022
Nu, asta nu e un motiv.
Motivati doar prin a arata ca dvs. nu ati incalcat legea. In instanta se judeca doar cazul dvs.
Am mai citit câteva articole de pe site cu situații asemănătoare și l-am găsit și pe acesta: www.avocatnet.ro/forum/discu...
unde am văzut că ați lăsat și dumneavoastră un comentariu spunând că Poliția Locală nu poate sa amenajeze parcări ilegale, dar în același timp sa ii amendeze pe cei care fac același lucru, dar nu pe un loc de parcare desemnat.

Cazul respectiv e in vreun fel diferit de al meu?

latka a scris:

Nu, asta nu e un motiv.
Motivati doar prin a arata ca dvs. nu ati incalcat legea. In instanta se judeca doar cazul dvs.

Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2022
Anduz, utilizator
Da, e foarte diferit, persoana in cauza a parcat pe un spatiu marcat, dvs. pe unul nemarcat ca parcare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda de la politia locala pentru parcare neregulamentara victorianu victorianu Buna Seara. Am primit o amenda de la PL pentru parcare neregulamentara pe trecerea de pietoni cf. prevederilor art. 143 a 142 e din RAOUG 195/2002 / OUG ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare hcl s4 24/2019 Adyconst Adyconst Rog un sfat. Speta: Ieri am primit o amenda prin posta de la politia locala S4. Amenda parcare in baza HCL S4 24/2019. PV de contraventie este pe numele meu, ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto sector 6 vasta vasta In data de 02.09.09 am parcat masina pe o asa-zisa trecere de pietoni (abia se mai vedea vopseaua, nu era indicator de trecere de pietoni, pe mijlocul ei era o ... (vezi toată discuția)