avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda de la Politia Locala pentru parcare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda de la Politia Locala pentru parcare neregulamentara

Buna Seara.
Am primit o amenda de la PL pentru parcare neregulamentara pe trecerea de pietoni cf. prevederilor art. 143 a 142 e din RAOUG 195/2002 / OUG 195/2002.
Mentionez ca masina era parcata de fapt langa trecerea de pieton, si doar o roata a masinii atingea 1 cm din trecere (repet, UN CENTIMETRU). Masina era parcata langa un trotuar de bloc si nu afecta in nici un fel circulatia/vizibilitatea masinilor sau a pietonilor.

Intentionez sa contest aceasta amenda. Ce ma sfatutiti?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 04:50, 31 Octombrie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
12 din 14 utilizatori consideră
acest răspuns util
Roata atingea 1 cm, botul masinii e mai in fata de roata nu? Deci masina era pe trecerea de pietoni.
Plus ca, legea interzice sa parcati oricum langa o trecere de pietoni sau la mai putin de 25m de una, si oricat ati spune ca nu bloca vizibilitatea, bloca, un conducator auto care venea din spate ii era greu sa observe pietonii, la mine in oras patesc des asta din cauza masinilor parcate langa trecere, trebuie sa reduc mereu viteza sau chiar sa ma opresc sa nu treaca cineva.
Contestati, dar sanse de castig sunt cam 0.
8 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
doar o roata a masinii atingea 1 cm din trecere

tare asta, ar insemna ca pietonii care nu sunt fix pe zebra, ci la 1 cm langa, sa se considere ca au traversat regulamentar si soferii care au lovit un pieton in zona aia sa conteste pe motiv ca pietonul nu era pe trecere.
faceti fotografii in acea pozitie si contestati, dar nu aveti de ce.
daca v-ati fi uitat pe acele articole, vedeati ca :
Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor: pe trecerile pentru pietoni ori la mai puțin de 25 m înainte și înainte de acestea;
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator
In acest caz nu este vorba de obstructionarea vizibilitatii. Este o trecere de pieton pt o alee de bloc. Langa aceasta trecere sunt si locuri platite de parcare. Cel mai probabil este o razbunare pentru ca in acel loc parcheaza de obicei un taximetrist si deh, am parcat pe locul lui, desi e un loc nemarcat. Pacat ca nu pot atasa o fotografie la aceasta postare.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod normal, nu aveti sanse sa contestati amenda:
Articolul 142
Se interzice oprirea voluntara a vehiculelor:
................................
e) pe trecerile pentru pietoni ori la mai puţin de 25 m înainte şi înainte de acestea;
...............................
Daca dvs. dovediti in instanta, ca linga acea trecere de pietoni, primaria locala a delimitat si inchiriat locuri de parcare, e posibil sa aveti sanse.

Alte discuții în legătură

Legi parcare autoturism LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Stie cineva ceva legi care reglementeaza parcarile in Romania la modul general? De asemenea, stie cineva ceva legi care permit unor firme private ... (vezi toată discuția)
Ridicare autovehicul, buna ziua, am urmatoarea speta: in data de 18.02.2023 - ora 20:40 ... shumifree shumifree Buna ziua, am urmatoarea speta: In data de 18.02.2023 - ora 20:40 mi-a fost ridicata masina de pe aleea Dragos Mladinovici, fiind parcata la mai putin de 25 ... (vezi toată discuția)
Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc ... iamchaos iamchaos Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc de parcare, dar blochează trotuarul cu partea din spate a mașinii? În zona mea, a ajuns ... (vezi toată discuția)