avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicare autovehicul, Buna ziua, am urmatoarea speta: ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicare autovehicul, Buna ziua, am urmatoarea speta: In data de 18.02.2023 - ora 20:40 ...

Buna ziua, am urmatoarea speta:
In data de 18.02.2023 - ora 20:40 mi-a fost ridicata masina de pe aleea Dragos Mladinovici, fiind parcata la mai putin de 25 de m de trecerea de pietoni, in spatele meu, sunt parcate alte masini, pe locuri de parcare trasate pe asflat de catre PS4 la fel la mai putin de 25 de m de trecerea de pietoni, consultand legea 195/2002 republicata si legea 355/07.12.2022, legea 155 /12.07.2010, inteleg ca politia locala poate ridica masinile parcate neregulamentar doar daca politia rutiera dispune acest lucru, consider ca politistul local care a intocmit acel PV a facut un abuz avand in vedere ca nu el are competenta necesara pentru a dispune ridicarea autovehiculului, daca merg in instanta exista posibilitatea pentru anularea acelui PV? Nu exista niciun semn de circulatie din care sa reiasa ca oprirea/stationarea este interzisa in locul respectiv, din ce am inteles de la functionarii publici, "un cetatean" a sunat la politia locala si a facut aceasta sesizare cum ca masina e parcata neregulamenr, cu toate ca nu obstructiona vizibilitatea pietonilor care erau angajati in traversare.
Care ar fi optiunile de a merge in instanta pentru anularea procesului verbal ? Daca voi fi amendat de politia generala, imi asum acest lucru si il accept dar mi se pare ca politia locala a facut un exces de zel.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:04, 20 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
[ link extern ]
Articolul 142
Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor:
..............................
e) pe trecerile pentru pietoni ori la mai puțin de 25 m înainte și după acestea;;


Articolul 7
În domeniul circulației pe drumurile publice, poliția locală are următoarele atribuții:
........................
h) constată contravenții și aplică sancțiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staționarea, parcarea autovehiculelor și accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staționate neregulamentar;
[ link extern ]
Nu aveti nici o sansa in instanta.
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2023
latka, moderator
In acelasi timp el poate aplica sanctiuni pe care in mod normal un politist le-ar aplica si anume puncte de amenda si penalizare pe langa sanctiunea deja aplicata?
Nu aveti sanse sa obtineti hotarare favorabila in instanta in contextul in care constatarea a fost realizata de politia locala care a primit noi limite de competenta in directia constatarii si consemnarii incalcarii regulilor de circulatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare auto- plangere contraventionala Dulcina Dulcina Am patit-o! Mi-au ridicat autovehicolul din sect 1, str Postelnicul, perpendiculara pe Bd Ion Mihalache. Masina era parcata perpendicular pe trotuar. Ceea ce ... (vezi toată discuția)
Am fost amendat de politia locala! metulica metulica am fost amendat de pol locala pt oprire interzisa am contestat in instanta si am pierdut din cite stiu pol locala nu are competenta de a amenda pe oug 195/2002 ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie dmdaniel dmdaniel Buna ziua! Va rog, am si eu o nelamurire: Am inteles ca exista sau va fi propusa o lege prin care orice politist, chiar daca nu e de la circulatie, te ... (vezi toată discuția)