avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina ridicata in mod abuziv
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina ridicata in mod abuziv

Buna ziua! In Drobeta Turnu Severin, mi-a fost ridicata masina de pe o strada cu sens unic, parcata in dreptul marcajului longitudinal continuu. Masina era cam la vreo 20 de metri de trecerea de pietoni si nu stanjenea traficul in niciun fel, toata lumea parcheaza asa in tot orasul fiindca nu sunt suficiente locuri de parcare. Am platit taxa de ridicare si am primit doar un avertisment, din fericire. Politia locala a dispus ridicarea si a intocmit proces verbal. Intrebarea mea este daca masina nu stanjenea traficul in niciun fel, atunci nu este masura ridicarii una abuziva? Am sanse sa castig procesul si sa mi se restituie taxa de ridicare? Eu nu contest ca am parcat neregulamentar, ci doar ca nu deranja traficul in niciun fel.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2025
SaulGoodman, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:13, 26 Martie 2025
Nu conteaza stinjenirea, ci interdictiile date de codul rutier. Stationarea e interzisa in toate cazurile de oprire interzisa :
Articolul 142
Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor:
a) în zona de acțiune a indicatorului "Oprirea interzisă";
b) pe trecerile la nivel cu calea ferată curentă și la o distanță mai mica de 50 m înainte și după acestea;
c) pe poduri, pe și sub pasaje denivelate, precum și pe viaducte;
d) în curbe și în alte locuri cu vizibilitate redusă sub 50 m;
e) pe trecerile pentru pietoni ori la mai puțin de 25 m înainte și după acestea;;
[ link extern ]

Nu veti avea sanse in instanta.
Am spus deja ca nu contest faptul ca am parcat neregulamentar, stiu ca teoretic nu ai voie sa o lasi acolo, dar asta le da dreptul sa o ridice? Mie mi se pare ceva abuziv avand in vedere ca nu deranja pe nimeni.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înștiințare oprire neregulamentara politia locala bucuresti Sabucuresti Sabucuresti Buna ziua, am oprit lângă trotuar , nu erau semne de circulație cu oprirea interzisă trecere de pietoni sau stație RATB, cand am revenit la mașină am ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere sorin_87 sorin_87 As avea o nelamurire... daca o masina este oprita de politia rutiera pe un drum national intr-un loc in care oprirea este interzisa si se afla si in ... (vezi toată discuția)
Ridicare autovehicul, buna ziua, am urmatoarea speta: in data de 18.02.2023 - ora 20:40 ... shumifree shumifree Buna ziua, am urmatoarea speta: In data de 18.02.2023 - ora 20:40 mi-a fost ridicata masina de pe aleea Dragos Mladinovici, fiind parcata la mai putin de 25 ... (vezi toată discuția)