avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda de la Politia Locala pentru parcare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda de la Politia Locala pentru parcare neregulamentara

Buna Seara.
Am primit o amenda de la PL pentru parcare neregulamentara pe trecerea de pietoni cf. prevederilor art. 143 a 142 e din RAOUG 195/2002 / OUG 195/2002.
Mentionez ca masina era parcata de fapt langa trecerea de pieton, si doar o roata a masinii atingea 1 cm din trecere (repet, UN CENTIMETRU). Masina era parcata langa un trotuar de bloc si nu afecta in nici un fel circulatia/vizibilitatea masinilor sau a pietonilor.

Intentionez sa contest aceasta amenda. Ce ma sfatutiti?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 04:50, 31 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

DlGoe a scris:


@latka
Leontin Pătcaș - șeful Biroului Drumuri din Primăria Oradea
"Dacă ar fi să respectăm interdicția ar însemna ca la fiecare intersecție sau trecere de pietoni cel puțin 20 de locuri de parcare să fie anulate."

Nu inteleg comentariul. Nu am spus ceva diferit de ce ati postat. Userul care a ridicat problema pe forum a precizat de la inceput ca linga trecerea de pietoni respectiva sunt amenajate (trasate) parcari, unele inchiriate, de catre primaria locala. El a parcat intr-o seara pe locul "neoficial" al altcuiva. Prin urmare am recomandat sa prezinte in instanta dovezi ale acelor amenajari de parcare, "legal" facute de primarie. Politia locala e in subordinea primariei. Nu poti in acelasi timp sa fii ilegal in a amenaja parcari si sa fii "legalist" in a pretinde cei 25 m.
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2020
latka, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@latka Am incercat sa intaresc ce ati spus printr-un citat venit de la o autoritate locala. Situatia e aceeasi cam peste tot in tara.
Update: exact cum am banuit, PL a venit in urma unui apel telefonic. MI-a confirmat agentul care a fost acolo cand am intocmit procesul verbal. Mi-a zis ca erau niste masini care blocau trecerea de pietoni. Individul a dat amenzi la gramada, inclusiv mie, care nu incurcan cu nimic pe nimeni, doar atingand trecerea de pietoni cu o roata.
Am depus contestatia la Judecatoria Sectorului 1 in care am atasat si o fotografie aeriana cu parcarile facute de Primarie in raza de 25 de metri in jurul trecerii de pietoni.
Puteti vedea imaginea aici: [ link extern ]
Si fotografia cu masina parcata: [ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E tare poza aeriana. :) E un marcaj pentru un loc de parcare, opus celui in care ati parcat dvs., in care se vede cum trasarea facuta de primarie se termina intre dungile "zebrei". :)))
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2020
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legi parcare autoturism LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Stie cineva ceva legi care reglementeaza parcarile in Romania la modul general? De asemenea, stie cineva ceva legi care permit unor firme private ... (vezi toată discuția)
Ridicare autovehicul, buna ziua, am urmatoarea speta: in data de 18.02.2023 - ora 20:40 ... shumifree shumifree Buna ziua, am urmatoarea speta: In data de 18.02.2023 - ora 20:40 mi-a fost ridicata masina de pe aleea Dragos Mladinovici, fiind parcata la mai putin de 25 ... (vezi toată discuția)
Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc ... iamchaos iamchaos Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc de parcare, dar blochează trotuarul cu partea din spate a mașinii? În zona mea, a ajuns ... (vezi toată discuția)