avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Activitate berbenceam

Activitate berbenceam

Răspuns la discuția Divort cu minor la mediator
1. Ancheta sociala se face indiferent daca apelati la mediator, notar sau instanta.
2. Daca doriti sa inchiriati un imobil, pana la consfintirea acordului de mediere, in acel acord mediatorul va specifica adresa unde d-voastra doriti sa se faca ancheta sociala.
3. Acordul de mediere va contine intelegerea partilor. Indiferent daca hotarati sa faceti partajul odata cu celelalte capete accesorii sau dupa ce acordul de mediere va fi incuviintat de catre instanta, parintele asupra caruia cei doi soti s-au inteles sa ramana parinte rezident, nu isi va pierde calitatea.
4. In instanta procesul dureaza, la notar cei doi soti trebuie sa se prezinte personal atat la depunere cat si dupa perioada de 32 de zile, la mediator se prezinta cei doi soti pentru a stabili toti termenii intelegerii iar la data cand instanta va da termenul pentru incuviintarea acordului de mediere, sotul poate face o procura speciala altei persoane care va contine intelegerea partilor si se va prezenta in locul sotului.
5. La mediator, cei doi soti se vor putea intelege, pe langa altele, si cu privire la ramanerea pentru o perioada stabilita ,de comun acord, in apartament, cu privire la pensia de intretinere fara a aduce acte doveditoare cu privire la venit sau se poate renunta la plata pensiei de intretinere urmand ca cei doi parinti sa consimta la intretinerea in natura.
6. intr-un cuvant, cei doi soti isi vor negocia atat interesele lor dar mai ales ale minorei.
7. Daca partile doresc, pot fi asistate pe toata procedura medierii de catre un avocat. Acest lucru, nu inseamna ca va fi o negociere a celor doi avocati, ci a celor doi soti, dar pentru a putea beneficia de consultanta juridica, cei doi soti au posibilitatea de a fi asistati de catre acestia.
8. Pentru orice alte nelamuriri cu privire la problema d-voastra, sfatul meu este sa mergeti la biroul mediatorului si sa discutati cu acesta.
Pentru grupa a IIa am primit adeverinta, dar eu ar fi trebuit sa fiu la grupa I-a. Mai multi colegi au dat in instanta societatea pana ca aceasta sa fie radiata. Nu am stiut pentru ca am plecat de foarte multi ani din societate. Acum, vreau si eu sa ma judec, dar nu stiu cu cine.
Buna seara. Doresc sa depun actiune pe instanta pentru recunoasterea grupei de munca. Problema este aceea ca societatea este radiata. Am solicitat la arhiva care a preluat toate dosarele societatii iar raspunsul acestora a fost acela ca ei nu pot sa recunoasca grupa de munca si trebuie sa initiez o actiune in instanta. Va rog sa imi spuneti, in aceasta situatie, impotriva cui trebuie sa ma indrept? Mentionez inca odata faptul ca societatea este radiata de la registrul comertului si daca as chema societatea, atunci ar fi ca si cand m-as judeca cu un mort iar eu nu mi-as putea recunoaste grupa de munca. Va multumesc foarte mult.