Buna ziua, în urma divorțului cu fosta soție, mi-a fost încredințată minora (în vârstă de 16 ani în prezent) ea în timpul căsătoriei ă născut un alt copil si la divorț a recunoscut că e în afara căsătoriei ( copilul fiind negru, de alta naționalitate) dar numele rămând al meu. Momentan fiica noastră ă plecat la mama ei în germania, mai apoi si sora ei care locuia cu bunicii . Intrebarea mea este ce trebuie să fac să scot acel copil de pe numele meu? Poate statul german să mă oblige la o pensie alimentară având în vedere că în hotărârea de divorț este specificat că acel copil nu este al meu?
Buna ziua,am o intrebare pt dumneavoastra, sotul meu a fost casatorit si are o fata de 14 ani cu fosta sotie, nefiind despartiti legal ea a mai facut un copil cu altcineva copilul(tot o fetita) find de origine africana/marocana...negru. Ea purtand numele sotului meu,copilul asemenea s-a nascut cu numele lui,dupa divort fata lui ne-a fost incredintata si ea recunoscand ca cealalta fata e doar a ei. Ea trebuia sa schimbe numele fetitei,nu a facut-o. Acum e plecata si vrea sa o i-a acolo si intrebare era..daca fetita poarta numele lui de familie are nevoie de procura din partea lui (cu toate ca in hotararea de divort scrie ca fetita nu e a lui)?? Sau ea ar trebui sa se intoarca acasa si sa ii schimbe certificatul de nastere apoi sa ii faca pasaport..