Buna ziua!Suntem divortati iar copilu mi-a fost incredintat mie,custodia fiind comuna conform legii.Tatal nu se ocupa de copil asa cum prevede legea inclusiv pensia alimentara o plateste doar cand vrea el sau cand fac apel la politie.In momentul de fata ma confrunt cu neadaptabilitatea copilului la scoala(6 ani clasa pregatitoare) acesta avand un compportament violent la scoala si nerespectand regulile impuse in timpul orelor de clasa.Mi-a fost solicitata consiliere psihologica pentru copil.Tatal nu este de acord sub nici o forma.As dori sa stiu daca am nevoie legal de acordul scris al lui pentru a urma sedintele de psihoterapie si ce pot face daca el refuza in continuare?!Este legal sa incep psihoterapia fara acordul lui?
Buna ziua!In urma divortului eu am depus actele pentru partajul imobilului dobandit in timpul casniciei.Am evaluat la o suma corecta ,zic eu,a zonei.Au fost necesare niste documente si s-a tot amanat citarea catre fostul sot.In acest timp,el a renovat apartamentul,stiind ca nu a fost facut partajul si ca va trebui facut.In acest moment am ajuns la achitarea taxei de timbru si probabil va primi si el citatia.Intrebarea este:cum se va proceda la partaj?Eu am evaluat apartamentul in stadiul in care era la acea vreme si conform datei depunerii dosarului el a facut renovari si modernizari dupa(sigur are documente doveditoare).
Buna ziua!In urma divortului din 2015,sotul a ramas in apartamentul dobandit in timpul casatoriei.Eu am plecat cu copilul la mama.In acest moment exista un dosar prin care cer partajul.Dar,din motive financiare ,as vrea sa stiu daca am dreptul fizic sa locuiesc inpreuna cu copilul meu(5 ani) in acel apartament pana la momentul efectuarii partajului?!Fostul sot locuieste acolo cu concubina de cand am plecat eu.Eu as vrea sa inchiriez apartamentul meu(dobandit in urma decesului parintilor,divortata fiind) pt a reusi sa ies din impasul financiar.El sustine ca nu am nici un drept acolo si sa nu indraznesc sa apar la usa ca iese urat.Mentionez ca a facut renovari in apartament si sustine ca prin asta a obtinut dreptul deplin asupra apartamentului
Buna ziua!
In timpul casniciei am contractat un credit de nevoi personale pe numele meu,pt achitarea datoriilor casnice.In urma divortului,sotul a zis ca e creditul meu si nu contribuie cu nimic.In timpul casniciei,am cumparat si un apartament in rate.Doar sotul a dus adeverinta de salariat,avem si un girant si in contractul de vanzare-cumparare suntem trecuti amandoi.Apartamentul nu este achitat.
Intrebari:
-se poate face partaj pe apartament?
-creditul personal face obiectul partajului?
-in situatia in care am primit instiintate de executare silita,poate fi executat apartamentul mentionat?(valoarea actuala de rambursat sub 10000 lei)
-dupa divort,ar fi putut sotul achita integral apartamentul devenind unic proprietar fara acordul meu?(spune ca nu am niciun drept acolo)
Va multumesc anticipat pt raspunsuri!
Buna seara!In urma decesului tatalui am facut succesiunea ,eu si mama mea avand in momentul de fata cotele stabilite legal asupra unui apartament.In momentul de fata,doresc sa-i donez partea mea din apartament mamei pt a deveni ea unic proprietar.Se poate face acest lucru?Care este metoda cea mai simpla si rapida de a deveni mama unic proprietar?
Multumesc anticipat!