avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită divort-credit nevoi personale
Discuție deschisă în Executare silită

divort-credit nevoi personale

Buna ziua!
In timpul casniciei am contractat un credit de nevoi personale pe numele meu,pt achitarea datoriilor casnice.In urma divortului,sotul a zis ca e creditul meu si nu contribuie cu nimic.In timpul casniciei,am cumparat si un apartament in rate.Doar sotul a dus adeverinta de salariat,avem si un girant si in contractul de vanzare-cumparare suntem trecuti amandoi.Apartamentul nu este achitat.
Intrebari:
-se poate face partaj pe apartament?
-creditul personal face obiectul partajului?
-in situatia in care am primit instiintate de executare silita,poate fi executat apartamentul mentionat?(valoarea actuala de rambursat sub 10000 lei)
-dupa divort,ar fi putut sotul achita integral apartamentul devenind unic proprietar fara acordul meu?(spune ca nu am niciun drept acolo)
Va multumesc anticipat pt raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:13, 25 Mai 2016
- da, ca e bun comun;
- nu, ca e datoria dvs proprie pt ca acopera alte datorii proprii, nu nevoi obisnuite ale casniciei;
- nu, daca aveti salariu si datoria nu depaseste 10 mii lei;
- nu, chiar daca ar achita singur, el poate deveni unic proprietar in urma unui partaj.
creditul contractat in timpul casatoriei indiferent pe numele carui sot e, se considera datorie comuna.Doar in cazul in care sotul dovedeste cu martori , acte ca banii i-ati folosit in interes personal , atunci se considera datorie proprie a celui ce a beneficiat de credit. Eu prin "datorii casnice" nu inteleg datorii proprii.! Fiti mai explicita , in ce priveste destinatia creditului
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2016
ContSters344547, utilizator
Eu prin "datorii casnice" nu inteleg datorii proprii.!

Corect, nu stiu de ce am inteles ca ati acoperit datorii avute inainte de casatorie, scuze.
daca ati contractat un credit pt a acoperi datorii comune, e o datorie comuna, insa daca sotul dvs nu asemnat, fata de banca sunteti singura obligata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit cu buletinul Sorina75 Sorina75 Buna ziua, Am luat un credit cu buletinul in urma cu catva ani. Creditul este pe numele meu iar sotul meu girant.....in urma cu un an am divortat, ... (vezi toată discuția)
Executare silita sotie pt credit nevoi personale sot Anka1983 Anka1983 Deci problema mea este asa. Sotul a luat un credit de nevoi personale in prima luna de casatorie, nu am girat si semnat pentru el.Acum nu si-a platiti ratele ... (vezi toată discuția)
Credite in caz de divort orzi orzi buna,am o intrebare sunt in proces de divort,sotul meu este titularul a mai multor credite unde este titular iar eu din pacate codebitor ,cum se impart ratele ... (vezi toată discuția)