avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Activitate the_artivist

Activitate the_artivist

Salutare, am o mare nelamurire cu privire la o mostenire a defunctului meu tata. Mama mea in 2009 a facut un contract de inchiriere in apartamentul familiei pe perioada 2009-2014 unei persoane. Intre timp tatal meu,coproprietar fiind, a decedat la sfarsitul aceluias an 2009 iar ulterior eu, fratele meu si cu mama mea am vandut apartamentul in 2010. Problema este ca m-am trezit anul acesta cu venituri din despagubiri de la ANAF pentru datoriile tatalui meu cu privire la locatia inchiriata pentru ca nu s-a reziliat contractul de inchiriere incheiat de mama mea la momentul vanzarii apartamentului si acum suntem obligati eu si fratele meu sa platim impozit pe venituri plus penalizari din chirii si dupa vanzarea imobilului. Chiriasul nu mai locuia in imobil chiar cu cateva luni inainte de vanzarea lui. Cum este posibil sa platim impozit pe venit pentru un imobil care nu ne apartine?
Salutare, as avea si eu nevoie de o lamurire cu privire la o mostenire. Strabunicii mei decedati au lasat o mostenire inca nedezbatuta. Ei au avut 5 copii iar la data decesului strabunicilor doar 4 dintre copii mai erau in viata. In prezent doar un singur copil a ramas in viata si acesta este bunicul meu. 2 dintre fratii decedati nu au avut copii iar sotiile lor sunt in viata. Fratele decedat in timpul vietii defunctului caruia i se dezbate mostenirea are un copil. Iar cel de-al cincilea frate a avut 4 copii care sunt in viata. Daca ati avut rabdarea sa cititi si sunteti amabil sa ma lamuriti cum se imparte mostenirea si ce parte procentuala revine bunicului meu. Va multumesc!
Salutare, as dori va rog o clarificare cu privire la o mostenire. Strabunicul si strabunica mea decedati, au avut 5 copii dintre care doar bunicul meu mai este in viata. Bunicul meu este singurul mostenitor sau intervin si copii fratilor? Multumesc.