Salutare, am o mare nelamurire cu privire la o mostenire a defunctului meu tata. Mama mea in 2009 a facut un contract de inchiriere in apartamentul familiei pe perioada 2009-2014 unei persoane. Intre timp tatal meu,coproprietar fiind, a decedat la sfarsitul aceluias an 2009 iar ulterior eu, fratele meu si cu mama mea am vandut apartamentul in 2010. Problema este ca m-am trezit anul acesta cu venituri din despagubiri de la ANAF pentru datoriile tatalui meu cu privire la locatia inchiriata pentru ca nu s-a reziliat contractul de inchiriere incheiat de mama mea la momentul vanzarii apartamentului si acum suntem obligati eu si fratele meu sa platim impozit pe venituri plus penalizari din chirii si dupa vanzarea imobilului. Chiriasul nu mai locuia in imobil chiar cu cateva luni inainte de vanzarea lui. Cum este posibil sa platim impozit pe venit pentru un imobil care nu ne apartine?
Calitatea de locator nu este conditionata de cea de proprietar, cu alte cuvinte cel care inchiriaza poate obtine venituri din chirii, chiar daca nu are un bun in proprietate.