avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire intre descendenti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire intre descendenti

Salutare, as avea si eu nevoie de o lamurire cu privire la o mostenire. Strabunicii mei decedati au lasat o mostenire inca nedezbatuta. Ei au avut 5 copii iar la data decesului strabunicilor doar 4 dintre copii mai erau in viata. In prezent doar un singur copil a ramas in viata si acesta este bunicul meu. 2 dintre fratii decedati nu au avut copii iar sotiile lor sunt in viata. Fratele decedat in timpul vietii defunctului caruia i se dezbate mostenirea are un copil. Iar cel de-al cincilea frate a avut 4 copii care sunt in viata. Daca ati avut rabdarea sa cititi si sunteti amabil sa ma lamuriti cum se imparte mostenirea si ce parte procentuala revine bunicului meu. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:33, 19 Februarie 2016
the_artivist a scris:

[..] cum se imparte mostenirea si ce parte procentuala revine bunicului meu.

La prima vedere, i-ar reveni 1/5 din patrimoniul strabunicilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ruda indepartata gabiK71 gabiK71 buna ziua As avea o intrebare in legatura cu mostenirea unei garsoniere.Mi-a murit un unchi(de fapt un nepot a bunicii mele,mama lui si bunica mea erau ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire catalina123456 catalina123456 Sunt din Constanta ....am si eu o mare problema.. daca mi-ati putea da un raspuns printr-un e`mail...as vrea sa ma reprezentati in judecata,in 2 ... (vezi toată discuția)
Vă rog să mă ajutați cu un răspuns: dacă bunica încă trăiește, ce drept de moștenire avem noi nepoții după moartea tatălui, dacă ea nu a făcut succesiunea după moartea străbunicii? D@n@@@ D@n@@@ Nu știu cum sa încep. ....tatăl meu a murit acum 7 ani, bunica(mama lui) inca trăiește are 93 de ani, tatăl meu in certificatul de naștere la tată are ... (vezi toată discuția)