Buna ziua. Locuiesc in Austria cu fiica mea minora. Eu sunt asigurata aici si doresc sa obtin asigurare si pentru fetita.Pt aceasta cei de la casa de sanatate austriaca mi-au cerut formularul E104 atat pt. mine cat si pt fetita.Cand au venit formularele acestia au refuzat sa ii acorde asigurare medicala copilului pe motiv ca apare a fi asigurata in Romania. Intrebarea este cum sa fac sa renunt la asigurarea minorei de acasa si este normal sa nu i se acorde asigurare in conditiile in care nu am mai auzit de cazuri similare, cu toate ca toti minorii sunt asigurati in Romania.
Buna seara! Sunt casatorita cu un cetatean libanez si am doi copii din care unul inca minor(13 ani). De 4 luni m-am mutat cu minora in Austria datorita faptului ca nu m-am mai descurcat financiar in Romania. Mentionez ca minora are un handicap fizic grav, neputand merge. Aici in Austria lucrez ca asistent medical, iar fata invata la o scoala normala. Revenind la subiect,doresc sa obtin custodia fetei mele, deoarece sotul nu doreste sa imi mai faca acea hartie de calatorie pt a ma intoarce in tara la vara in concediu cu minora. Sotul este in Romania, dar nu are venit declarat si nu contribuie la cresterea copiilor ( cea mare fiind la studii in Romania).Cat timp am stat in Romania, eu am fost asistentul personal al fetei si m-am ocupat exclusiv de ea. Care sunt pasii care trebuiesc urmati pt a obtine custodia macar temporara a minorei pt a putea la vara veni in Romania si a ma intoarce inapoi in Austria si la ce costuri sa ma astept. Multumesc!