Buna seara! Sunt casatorita cu un cetatean libanez si am doi copii din care unul inca minor(13 ani). De 4 luni m-am mutat cu minora in Austria datorita faptului ca nu m-am mai descurcat financiar in Romania. Mentionez ca minora are un handicap fizic grav, neputand merge. Aici in Austria lucrez ca asistent medical, iar fata invata la o scoala normala. Revenind la subiect,doresc sa obtin custodia fetei mele, deoarece sotul nu doreste sa imi mai faca acea hartie de calatorie pt a ma intoarce in tara la vara in concediu cu minora. Sotul este in Romania, dar nu are venit declarat si nu contribuie la cresterea copiilor ( cea mare fiind la studii in Romania).Cat timp am stat in Romania, eu am fost asistentul personal al fetei si m-am ocupat exclusiv de ea. Care sunt pasii care trebuiesc urmati pt a obtine custodia macar temporara a minorei pt a putea la vara veni in Romania si a ma intoarce inapoi in Austria si la ce costuri sa ma astept. Multumesc!
Taxa de timbru e 20 de lei pe capat de cerere daca e fara divort. Mai bine divortati, negociati in timpul divortului. Puteti cere mai multe chestiuni diferite, ori stabilirea locuintei ori substituirea acestuia in anumite conditii sau nelimitat...
Custodie copil
NAARGHYTA
Buna ziua! Eu am divortat in anul 2004 de sotul meu, dar am obtinut custodia definitiva a fetitei mele in varsta de 13 ani, Hotararea de divort fiind ... (vezi toată discuția)