avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Am rugămintea daca mă puteți lămuri cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Am rugămintea daca mă puteți lămuri cu un aspect ...

Buna ziua! Am rugămintea daca mă puteți lămuri cu un aspect referitor la obținerea unui pașaport pt minori. Sunt în proces de divorț copilul este încredințat celuilalt părinte până la definitivarea procesului de divorț. Custodia copilului este comuna. Părintele dorește să îi obțină pașaport copilului însă celălalt părinte nu este de acord cu acest lucru din teama că este posibil sa nu se mai întoarcă în țară fiind astfel îngrădit de a își mai vedea copilul. Avocatul părintelui ce dorește obținerea pașaportului la amenințat pe părintele celălalt că dacă nu se va prezenta la pașapoarte v-a fi dat in judecata pentru acest aspect. Nu vorbesc de aceea procura in care părintele își dă acordul că minorul să poată trece granita României în alt stat împreună cu celălalt părinte. Va rog sa mă lămuriți daca exista o lege ce te poate obliga sa te prezinți împotriva voinței tale sau sa îți ia dreptul de a îți exercita dorința de a nu fi de acord cu obținerea pașaportului pentru minor din motive întemeiate precum părăsirea definitiva a României a celuilalt părinte împreună cu copilul!?!? Mulțumesc anticipat pentru înțelegere, ajutorul acordat.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:04, 13 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veti putea fi dat in judecata si ca instanta sa dispuna suplinirea acordului dvs pt emiterea documetului de calatorie, caci nu puteti ingradi dreptul de calatorie,

Insa - atentie - de iesit din tara temporar pt calatorii are nevoie de procura speciala din partea dvs.

Pentru a parasi definitiv teriotriul tarii si a stabili resedinta copilului in alta tara, este nevoie de acordul dvs expres (nu doar de procura), in cazul incalcarii intrand in alte domenii (rapire de ex).
AV. GABRIELA GERBER a scris:

Veti putea fi dat in judecata si ca instanta sa dispuna suplinirea acordului dvs pt emiterea documetului de calatorie, caci nu puteti ingradi dreptul de calatorie,

Insa - atentie - de iesit din tara temporar pt calatorii are nevoie de procura speciala din partea dvs.

Pentru a parasi definitiv teriotriul tarii si a stabili resedinta copilului in alta tara, este nevoie de acordul dvs expres (nu doar de procura), in cazul incalcarii intrand in alte domenii (rapire de ex).


Buna ziua! Va mulțumesc pentru răspunsul acordat la întrebarea precedentă. Va rog sa mă lămuriți in continuare la nedumeririle mele. In cazul in care nu voi fi de acord cu semnarea procurii de părăsire temporală a minorului în alt stat, cum ar fi unele motive ,in clauze de călătorie ale minorului și acestea fiind legate de integritatea și siguranta sănătății și supravegherea totala a minorului pe durata in care este placata in afara tarii, poți fi dat in judecată și să pierzi procesul? Dacă da, in baza căreia legi si care mai sunt drepturile tale de părinte in privința hotararilor și decizilor asupra minorului(lor) daca celălalt părinte se poate folosi de respectivele legi care i-au prin instanta drepturile de părinte? Cum rămâne atunci cu, custodia comuna fapt de unde se deduce că un părinte ii poate lua celuilalt drepturile decizionale asupra copilului(lor) cu ajutorul unor legi? Nu îngrădesc dreptul de călătorie a minorului atâta timp cât acesta v-a fi in tara fara să fie implicat consulatul dări de destinație a vacanței in cazul in care se poate întâmpla o nenorocire cu minorul. Procura in cauza pe ce perioada este valabilă? Cu tot respectul va mulțumesc pentru ajutorul acordat. Cu stima!
Ultima modificare: Duminică, 13 Martie 2022
George 1234567890, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie sa stati cu drobul de sare deasupra si sa ganditi ca se va intampla ceva. La fel de bine se poate intampla si in tara sau cand e sub supravegherea dvs. Tb sa aveti o atitudine normala, rationala si relaxata in aceasta abordare.

Da puteti fi dat in judecata si se poate suplini consimtamantul dvs pt plecarea in strainatate pe durata determinata, Conditiile de admitere sunt acelea ca e in beneficiul minorului, se stie durata si destinatia, iar opunerea dvs e abuziva si nejustificata rational.

Custodia comuna tb sa functioneze nu unul sa traga intr o parte si celalalt parinte in cealalta parte, iar decziile tb luate strict in beneficiul copilului.

Prin urmare daca se vrea plecarea cu el in mijlocul anului sclar de ex da, refuzul dvs e justificat si instanta nu va trece peste cuvantul si opinia dvs. Daca insa copilul tb sa plece vara o sapt si va opuneti, instanta va suplini. Daca pleaca in zona de risc sau potential risc, da se poate discuta daca e sau nu in folosul copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procură notarială pentru pașaport minori. buna ziua! va rog sa mă lămuriți. in ... George 1234567890 George 1234567890 Buna ziua! Va rog sa mă lămuriți cu nedumeririle mele. In cazul in care nu voi fi de acord cu semnarea procurii de părăsire temporală a minorului în alt ... (vezi toată discuția)
Iesire cu minor din tara- acte necesare lecsi22 lecsi22 am un copil de 3 ani nu sunt casatorita dar copilul poarta numele tatalui si al meu intrebarea este pot sa plec din tara fara o procura de la el sau am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,ești cu fostul meu concubin am căzut de comun acord ... Andreea1816 Andreea1816 Buna ziua,ești cu fostul meu concubin am căzut de comun acord sa îmi predea custodia ei,oare voi putea pleca cu fiica mea fara acordul lui? Mulțumesc (vezi toată discuția)