avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procură notarială pentru pașaport minori. Buna ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procură notarială pentru pașaport minori. Buna ziua! Va rog sa mă lămuriți. In ...

Buna ziua! Va rog sa mă lămuriți cu nedumeririle mele. In cazul in care nu voi fi de acord cu semnarea procurii de părăsire temporală a minorului în alt stat, cum ar fi unele motive ,in clauze de călătorie ale minorului și acestea fiind legate de integritatea și siguranta sănătății și supravegherea totala a minorului pe durata in care este placata in afara tarii, poți fi dat in judecată și să pierzi procesul? Dacă da, in baza căreia legi si care mai sunt drepturile tale de părinte in privința hotararilor și decizilor asupra minorului(lor) daca celălalt părinte se poate folosi de respectivele legi care i-au prin instanta drepturile de părinte? Cum rămâne atunci cu, custodia comuna fapt de unde se deduce că un părinte ii poate lua celuilalt drepturile decizionale asupra copilului(lor) cu ajutorul unor legi? Nu îngrădesc dreptul de călătorie a minorului atâta timp cât acesta v-a fi in tara fara să fie implicat consulatul dări de destinație a vacanței in cazul in care se poate întâmpla o nenorocire cu minorul. Procura in cauza pe ce perioada este valabilă? Cu tot respectul va mulțumesc anticipat. Cu stima!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:58, 13 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dvs vreti sa nu plece, celalalt parinte vrea si de aia se apleaza la instanta ca nu va intelegeti si daca aveti motive intemeiate si dovediti in instanta, nu i se da acordul.

Procura in cauza pe ce perioada este valabilă?

puteti sa va dati acordul doat pt o calatorie sau pt mai multe sau pt o persioada de timp, maxim 3 ani
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este procura, ca nu o împuterniciți pe mama copilului sa iasă cu minorul din țară, în numele si pentru dvs.
Este o declarație prin care va exprimați acordul ca minorul sa iasă din România însoțit de mama.
Acordul poate fi exprimat pentru o perioadă de maximum 3 ani.
Sunteți de acord sau nu. Punct. Acest acord nu poate fi condiționat, pentru ca nu interesează decât sub aspectul ieșirii din țară și doar în fata vameșilor romani.
Dacă refuzați în mod nejustificat, mama copilului se poate adresa instantei și poate obține o hotărâre care sa va suplinească acordul.
Ultima modificare: Duminică, 13 Martie 2022
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am rugămintea daca mă puteți lămuri cu un aspect ... George 1234567890 George 1234567890 Buna ziua! Am rugămintea daca mă puteți lămuri cu un aspect referitor la obținerea unui pașaport pt minori. Sunt în proces de divorț copilul este ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor in afara granitelor nicks nicks Buna ziua, As dori sa aflu parerea dvs. despre o anumita situatie familiala. Datele problemei: un sot, o sotie si un copil minor. Daca unul dintre soti ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna alinaandreea29 alinaandreea29 instanta a stabilit ca exercitarea drepturilor parintesti sa fie facuta de ambii parinti dar copilul sa locuiasca la domiciliul mamei.La data pronuntarii ... (vezi toată discuția)