avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calatorie minor in afara granitelor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calatorie minor in afara granitelor

Buna ziua,

As dori sa aflu parerea dvs. despre o anumita situatie familiala.
Datele problemei: un sot, o sotie si un copil minor. Daca unul dintre soti doreste sa efectueze o calatorie (vacanta) in afara granitelor tarii impreuna cu copilul, ce mijloace legale are celalalt sot pentru a nu permite iesirea copilului din tara?

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: nicks , utilizator 11:32, 17 Decembrie 2013
sa nu-si dea acordul sa scoateti copilul din tara
exista un asemenea acord legal? si pana la ce varsta a copilului (pana la majorat)?
Ultima modificare: Luni, 16 Decembrie 2013
nicks, utilizator
Ca sotia sa iasa cu copilul din tara, celalalt parinte trebuie sa-si dea acordul in fata unui notar.
Pt ca se poate intampla ca din rea credinta sau impotriva interesului copilului parintele sa nu isi dea acordul, mama se poate adresa instantei ca aceasta sa suplineasca acordul parintelui.
dar daca cel care pleaca cu copilul are intentia sa ramana acolo, aici este vorba de rea intentie din partea celuilalt parinte? si cum poate instanta sa hotarasca asta? cum poate sti mai bine decat celalalt membru al familiei ce intentii are persoana care pleaca?
Ultima modificare: Luni, 16 Decembrie 2013
nicks, utilizator
Acordul părintelui se dă pentru o perioadă şi o destinaţie exactă. După depăşirea termenului, există posibilitatea legală de a solicita înapoierea minorului.

Alte discuții în legătură

Calatorie in strainatate ocmanescu ocmanescu Buna Ziua Va Rog Daca imi Puteti Spune Pot Calatori Cu Copii In Strainatae Fara Acordul Celuilalt Parinte Daca Am Aceasta Sentinta Judecatoreasca:Desface ... (vezi toată discuția)
Substituire acord părinte călătorie minor în străinătate ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi români divorţaţi în Spania au atribuită exercitarea autorităţii părinteşti împreună asupra minorului lor, născut tot ... (vezi toată discuția)
Plecare in strainatate. alexno3 alexno3 Buna ziua, am si eu o problema. Am 17 ani si peste 3 saptamani urmeaza sa merg in Germania.Chestia e ca o sa fiu nevoit sa merg cu avionul singur, deoarece ... (vezi toată discuția)