avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copil

Buna ziua! Eu am divortat in anul 2004 de sotul meu, dar am obtinut custodia definitiva a fetitei mele in varsta de 13 ani, Hotararea de divort fiind definitiva si irevocabila. Intrebarea mea este daca, in cazul in care vreau sa plec in Italia cu fetita, in vizita la fratele meu, am nevoie de semnatura de la fostul meu sot? Astept niste raspunsuri.
Nu aveti nevoie. Este suficienta hotararea de divort de unde rezulta ca minora este incredintata dvs.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Nu, nu aveti nevoie de declaratia de acord a tatalui pentru iesirea din tara impreuna cu minora.
Aveti nevoie de sentinta de divort legalizata cu mentiunea " definitiva si irevocabila" si pasaport pentru minora.
Daca aveti si un program de vizita stabilit pe cale judecatoreasca, este necesar sa comunicati in scris tatalui minorei , care va fi resedinta minorei pe perioada iesirii din tara.
Va multumesc
AS dori sa mai intreb daca hotararea judecatoreasca trebuie sa fie tradusa in lb engleza, pt vama din Ungaria si Austria, sau e suficient s-o am la mine in original si in lb romana?

Alte discuții în legătură

Am nevoie de acordul tatalui pentru a petrece sarbatorile cu copilul, in afara tarii? laurasimona laurasimona In urma procesului de divort, copilul mi-a fost incredintat. Vreau sa petrec Sarbatorile in afara tarii, impreuna cu copilul. Cum trebuie sa procedez? ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minorul Hildegarde Hildegarde Buna seara Am o nelamurire in ceea ce priveste posibilitatea de a iesi din tara Am o fetita in varsta de 5 ani rezultata dintr-un concubinaj recunoscuta de ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului, din tara, de catre parintele caruia i-a fost incredintat Rucsiandru Rucsiandru Buna seara! Am divortat anul trecut si fetita, in varsta de 9 ani a ramas in custodia mea. Pot pleca cu ea, in excursie, in strainatate, fara acordul tatalui ... (vezi toată discuția)