avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am nevoie de acordul tatalui pentru a petrece ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am nevoie de acordul tatalui pentru a petrece sarbatorile cu copilul, in afara tarii?

In urma procesului de divort, copilul mi-a fost incredintat.
Vreau sa petrec Sarbatorile in afara tarii, impreuna cu copilul.
Cum trebuie sa procedez?
Am nevoie de acordul tatalui, din moment ce eu sunt tutorele legal si copilul mi-a fost incredintat spre crestere si educare?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: laurasimona , utilizator 14:14, 11 Decembrie 2012
daca va este incredintat doar d-voastra printr-o hotarare definitiva,nu aveti nevoie de acordul tatalui pentru o excursie,bineinteles trebuie sa aveti la d.voastra hotararea,insa trebuie sa fiti atenta daca tatal are un program de vizitare a minorului,dreptul acestuia sa nu fie incalcat,adica sa nu fiti plecata cu copilul in timp ce acesta are drept de vizita.
Aveti nevoie de acordul tatalui daca hotararea este data anul acesta.
Din ce an este hotararea instantei?
daca v-a fost incredintat pe vechiul cod al familiei nu.daca insa este dupa Noul cod cvil din 1 oct 2011. si aveti exercitarea autoritatii parintesti in comun, da.
hotararea este data in 2009 si copilul imi este incredintat.
Daca hotararea este din anul 2009 aveti noroc.
Puteti iesi cu minorul din tara.

Alte discuții în legătură

Scoaterea copilului din tara (probleme) Catalinozaurusrex Catalinozaurusrex Buna seara! Scurt si la obiect... Ei divortati, ea in Romania iar el prin Italia. Din casatorie a rezultat un copil (9 ani). De fostul sot nu se mai stie ... (vezi toată discuția)
Nedumerire sentinta civila iordachealina iordachealina Buna ziua, Vin cu o intrebare la care nu am gasit inca un raspuns satisfacator. Am un baietel de 3 ani si in urma unui proces de tagada a paternitatii ... (vezi toată discuția)
Custodie copil NAARGHYTA NAARGHYTA Buna ziua! Eu am divortat in anul 2004 de sotul meu, dar am obtinut custodia definitiva a fetitei mele in varsta de 13 ani, Hotararea de divort fiind ... (vezi toată discuția)