Banuiam ca asa se va intampla...Multumesc!
Ziua buna,
As dori sa stiu cum se va proceda in situatia de mai jos:
- am divortat si am acceptat ca fosta sotie sa ramana cu acelasi nume de familie;
- ea s-a recasatorit in 2016 si a trecut pe numele altui barbat;
- in acelasi an a depus dosarul pentru divort de actualul sot.
Din cate am citit, fostii soti vor trece la numele purtate anterior in caz ca nu se mentioneaza altfel. Prin urmare, ea va reveni la numele meu...
Initial, am acceptat acest lucru pentru ca fetita noastra sa imparta acelasi nume dar acum...
Se poate interveni in acest caz, in sensul in care nu mai vad o motivare pertinenta pentru a purta acest nume dat fiind faptul ca l-a schimbat fara nicio problema?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna ziua si multumesc pentru raspuns,
la momentul divortului am stabilit prin mediator, 25%. Asta insemna, la momentul respectiv, 700 lei.
In momentul de fata 25% este in valoare de 2000 de lei si, cum este normal, am chemat-o la mediere, pentru a discuta nevoile fetitei si a stabili cunatumul in lei al nevoilor.
La intrebarea dumneavoastra, da, nu am depus toata suma in bani( 1000 lei), ci am contribuit si in natura.
Am discutat insa si cu avocatul meu si mi-a spus ca nu este Ok asa, trebuie sa stabilim din nou si acest lucru sa fie consfintit de o hotarare judecatoreasca.
Nu-mi place sa apelez la judecatorie, cand putem discuta civilizat dar a existat o problema de comunicare inca de la inceput.
Banuiesc ca este dedus faptul ca, in urma unui divort, nu poate exista o comunicare sanatoasa, chiar daca se vrea dintr-o parte sau alta.
Din fericire, a acceptat sa ne vedem saptamana aceasta si sper sa putem ajunge la un consens.
O zi buna in continuare,
Florian
Buna ziua,
Am o hotarare judecatoreasca din anul 2013, in urma divortului cu fosta sotie, care incuviinteaza un acord de mediere.
Pensia de intretinere am stabilit-o, de comun acord, la 25% din venitul net si nu a fost trimisa adresa de poprire catre vechiul angajator.
De acum 3 ani pana in prezent, am achitat o pensie de 700 lei, marita in ianuarie 2016 la 1000 lei, plus haine cumparate si alte obiecte in natura.
Desi am incercat sa ma inteleg cu fosta sotie, nu este de acord sub nicio forma sa-i achit mai putin de 25% sau macar sa pot achita un cuantum in lei si restul in natura.
In momentul de fata, am observat ca a deschis proces de executare silita, probabil pentru a lua intregul cuantum de 25%, desi am fost la mediatorul cu care am divortat pentru a sta la o discutie(Noiembrie 2015-a refuzat sa vina).
Pe langa aspectul banilor, nu ma lasa sa-mi vad copilul si il foloseste ca obiect de manipulare in relatia noastra.
Acum am deschis iar o procedura de mediere, pentru a incerca varianta amiabila.
As vrea sa stiu cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie avand in vedere doua aspecte:
- sa stabilesc un program fix de vizionare ( acum am unul neingradit si totusi nu ma lasa sa o vad);
- sa ma pot implica activ in viata copilului si sa nu ma simt ca un simplu ''bancomat''.
Mentionez ca nu am niciun interes sa ma retrag din viata copilului meu, desi ma forteaza sa fac asta ci doar vreau sa-i pot oferi atentia necesara intr-un mediu placut, fara contre si reprosuri continue.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Nu mi-a comunicat numarul. Mi-a spus ca l-a depus pe 27.11 si voiam sa stiu daca apare mai tarziu pe site sau nu.
Buna seara,
Cum pot verifica daca dosarul mi-a fost inregistrat in sistemul instantei.
Desi am confirmarea verbala a avocatului, nu gasesc dosarul inregistrat.
Se poate ca acesta sa nu apara in sistem? Pe site se mentioneaza ca acesta primeste numar in aceeasi zi sau, exceptie, a doua zi.
Multumesc anticipat pentru raspuns!