avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poprire cuantum pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poprire cuantum pensie alimentara

Buna ziua,

Am o hotarare judecatoreasca din anul 2013, in urma divortului cu fosta sotie, care incuviinteaza un acord de mediere.
Pensia de intretinere am stabilit-o, de comun acord, la 25% din venitul net si nu a fost trimisa adresa de poprire catre vechiul angajator.
De acum 3 ani pana in prezent, am achitat o pensie de 700 lei, marita in ianuarie 2016 la 1000 lei, plus haine cumparate si alte obiecte in natura.
Desi am incercat sa ma inteleg cu fosta sotie, nu este de acord sub nicio forma sa-i achit mai putin de 25% sau macar sa pot achita un cuantum in lei si restul in natura.
In momentul de fata, am observat ca a deschis proces de executare silita, probabil pentru a lua intregul cuantum de 25%, desi am fost la mediatorul cu care am divortat pentru a sta la o discutie(Noiembrie 2015-a refuzat sa vina).
Pe langa aspectul banilor, nu ma lasa sa-mi vad copilul si il foloseste ca obiect de manipulare in relatia noastra.
Acum am deschis iar o procedura de mediere, pentru a incerca varianta amiabila.
As vrea sa stiu cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie avand in vedere doua aspecte:
- sa stabilesc un program fix de vizionare ( acum am unul neingradit si totusi nu ma lasa sa o vad);
- sa ma pot implica activ in viata copilului si sa nu ma simt ca un simplu ''bancomat''.
Mentionez ca nu am niciun interes sa ma retrag din viata copilului meu, desi ma forteaza sa fac asta ci doar vreau sa-i pot oferi atentia necesara intr-un mediu placut, fara contre si reprosuri continue.

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Trebuie sa fixati un program clar de vizitare, cat mai larg cu putinta in functie si de varsta si programul minorului.

La fel si pt plata pensiei asa cum va doriti. Este insa necesar un acord de vointa intre dvs ca parinti, insa nu cred ca se va ajunge acolo, caz in care va trebui sa apelati la instanta.
Nu stiu daca noi suntem cei mai in masura sa va spuna dv. ce sa cereti de la mama copilului dv. Poate ar trebui sa stabiliti impreuna, de comun acord, cum sa va implicati, cum sa va vedeti copilul, daca e mai usor un program fix decat unul neregulat etc.

In privinta pensiei, nu inteleg exact: v-ati inteles pe 25% si acum ea va face executare silita pentru ca sa va ia toti cei 25%. Asta inseamna ca nu platiti cat v-ati inteles?
Buna ziua si multumesc pentru raspuns,

la momentul divortului am stabilit prin mediator, 25%. Asta insemna, la momentul respectiv, 700 lei.
In momentul de fata 25% este in valoare de 2000 de lei si, cum este normal, am chemat-o la mediere, pentru a discuta nevoile fetitei si a stabili cunatumul in lei al nevoilor.
La intrebarea dumneavoastra, da, nu am depus toata suma in bani( 1000 lei), ci am contribuit si in natura.
Am discutat insa si cu avocatul meu si mi-a spus ca nu este Ok asa, trebuie sa stabilim din nou si acest lucru sa fie consfintit de o hotarare judecatoreasca.
Nu-mi place sa apelez la judecatorie, cand putem discuta civilizat dar a existat o problema de comunicare inca de la inceput.
Banuiesc ca este dedus faptul ca, in urma unui divort, nu poate exista o comunicare sanatoasa, chiar daca se vrea dintr-o parte sau alta.
Din fericire, a acceptat sa ne vedem saptamana aceasta si sper sa putem ajunge la un consens.

O zi buna in continuare,
Florian
Salut,

Sunt intr-o situatie similara, sunt foarte curios cum ai transat acest conflict.
La mine nici nu intra in discutie, doamna vrea bani si nimic altceva.
Probabil ca singurul mijloc prin care voi obtine vizite regulate la copil si rezolvarea conflictului generat de cuantumul pensiei de intretinere va fi la tribunal.
Succes si asteptam vesti!
Aveti dreptul sa platiti pensia in natura. 2000 pentru un copil pe luna reprezinta foarte mult. Chiar si 1000. Pana la urma si mama trebuie sa participe financiar la cresterea copilului.
Incercati la mediere si daca nu, oferiti 600 lei cash si restul in natura.

Alte discuții în legătură

Program de vizita moglanmatei moglanmatei in urma procesului de divort nu sa stabilit un program de vizita pt copilul din prima casatorie si as vrea ca acest lucru sa se intample de aici incolo fiindca ... (vezi toată discuția)
Eventual divort ContSters406210 ContSters406210 Cu sotia mea suntem impreuna de 10 ani si de 6 ani casatoriti. In urma casatoriei a urmat un copil (fetita) acuma avand varsta de 5ani si cateva luni. De cand ... (vezi toată discuția)
Divort, custodie comuna, un copil 3 anisori, pensie alimentara Sabu Sabu Buna ziua, Inca nu am discutat acest aspect in familie,dar s-ar putea sa nu scapam(de ceea ce imi era \"teama\") de divort. Familia are de toate, ... (vezi toată discuția)