avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poprire cuantum pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poprire cuantum pensie alimentara

Buna ziua,

Am o hotarare judecatoreasca din anul 2013, in urma divortului cu fosta sotie, care incuviinteaza un acord de mediere.
Pensia de intretinere am stabilit-o, de comun acord, la 25% din venitul net si nu a fost trimisa adresa de poprire catre vechiul angajator.
De acum 3 ani pana in prezent, am achitat o pensie de 700 lei, marita in ianuarie 2016 la 1000 lei, plus haine cumparate si alte obiecte in natura.
Desi am incercat sa ma inteleg cu fosta sotie, nu este de acord sub nicio forma sa-i achit mai putin de 25% sau macar sa pot achita un cuantum in lei si restul in natura.
In momentul de fata, am observat ca a deschis proces de executare silita, probabil pentru a lua intregul cuantum de 25%, desi am fost la mediatorul cu care am divortat pentru a sta la o discutie(Noiembrie 2015-a refuzat sa vina).
Pe langa aspectul banilor, nu ma lasa sa-mi vad copilul si il foloseste ca obiect de manipulare in relatia noastra.
Acum am deschis iar o procedura de mediere, pentru a incerca varianta amiabila.
As vrea sa stiu cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie avand in vedere doua aspecte:
- sa stabilesc un program fix de vizionare ( acum am unul neingradit si totusi nu ma lasa sa o vad);
- sa ma pot implica activ in viata copilului si sa nu ma simt ca un simplu ''bancomat''.
Mentionez ca nu am niciun interes sa ma retrag din viata copilului meu, desi ma forteaza sa fac asta ci doar vreau sa-i pot oferi atentia necesara intr-un mediu placut, fara contre si reprosuri continue.

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna ziua,

Pe ce se bazeaza afirmatiile dumneavoastra?
Ati obtinut in instanta plata in natura a pensiei de intretinere?
In multe locuri am citit ca acest lucru este destul de dificil de obtinut.
Suma de 600 Lei are acoperire in vreun fel?

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita moglanmatei moglanmatei in urma procesului de divort nu sa stabilit un program de vizita pt copilul din prima casatorie si as vrea ca acest lucru sa se intample de aici incolo fiindca ... (vezi toată discuția)
Eventual divort ContSters406210 ContSters406210 Cu sotia mea suntem impreuna de 10 ani si de 6 ani casatoriti. In urma casatoriei a urmat un copil (fetita) acuma avand varsta de 5ani si cateva luni. De cand ... (vezi toată discuția)
Divort, custodie comuna, un copil 3 anisori, pensie alimentara Sabu Sabu Buna ziua, Inca nu am discutat acest aspect in familie,dar s-ar putea sa nu scapam(de ceea ce imi era \"teama\") de divort. Familia are de toate, ... (vezi toată discuția)