avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1606 soluții astăzi
Forum Activitate Ellis05

Activitate Ellis05

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: in urma cu cateva luni am achizitionat un loc de parcare dintr-un complex rezidential (initial, mai multe persoane au cumparat un teren, l-au amenajat ca parcare, existand o conventie ca fiecare coproprietar sa aiba un anumit loc de parcare).

Langa locul meu de parcare era un spatiu liber, pe care de cateva zile a aparut o masina, iar eu acum sunt nevoit sa ma strecor la intrarea/iesirea din masina. Am aflat astazi ca spatiul respectiv a fost inchiriat, fara ca nimeni sa ma intrebe si pe mine, dar cica cu aprobarea majoritatii coproprietarilor.

Nelamurirea mea este cum se iau legal astfel de hotarari: cu acordul tuturor coproprietarilor sau cu acordul majoritatii?

multumesc
buna ziua,

Rog o lamurire in situatia urmatoare: tata locuieste la apartamentul de domiciliu foarte putin. in luna mai cand nu era acolo, politia rutiera i-a "comunicat" o solicitare prin afisare pe usa. nu am aflat de existenta acesteia decat in urma cu cateva zile, cand a primit un proces verbal cu amenda de 1305 lei pentru lipsa comunicarii. totul s-a lamurit la politie, s a incheiat un nou proces verbal care atesta ca tata este nevinovat. acum suntem nevoiti sa contestam acest proces verbal pentru anularea amenzii de 1305 lei. nelamurirea mea este daca afisarea pe usa este considerata automat ca "aducere la cunostinta"?
Rog ajutor în următoarea problemă: am fost internată cu fetita intr.un spital de stat, unde i s.au făcut mai multe analize de sânge. La externare, ni s.a înmânat o scrisoare medicala, în care nu se face nici o referire la analizele de sânge.

Am dreptul să solicit spitalului o copie a analizelor ? Și dacă da, în bază cărei legi?

Multumesc