avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... buna ziua, Rog o lamurire in situatia urmatoare: tata ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

buna ziua, Rog o lamurire in situatia urmatoare: tata locuieste ...

buna ziua,

Rog o lamurire in situatia urmatoare: tata locuieste la apartamentul de domiciliu foarte putin. in luna mai cand nu era acolo, politia rutiera i-a "comunicat" o solicitare prin afisare pe usa. nu am aflat de existenta acesteia decat in urma cu cateva zile, cand a primit un proces verbal cu amenda de 1305 lei pentru lipsa comunicarii. totul s-a lamurit la politie, s a incheiat un nou proces verbal care atesta ca tata este nevinovat. acum suntem nevoiti sa contestam acest proces verbal pentru anularea amenzii de 1305 lei. nelamurirea mea este daca afisarea pe usa este considerata automat ca "aducere la cunostinta"?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 04:38, 1 Octombrie 2021
Aceasta (afisarea pe usa) e una dintre metodele legale de comunicare:
Articolul 27
Comunicarea procesului-verbal se face prin poștă, cu aviz de primire, sau prin afișare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operațiunea de afișare se consemnează într-un proces-verbal, semnat de cel puțin un martor.
[ link extern ]

Luatul la cunostinta nu e treaba politiei. Politia face comunicarea unde este declarat domiciliul, din CI.
Ultima modificare: Vineri, 1 Octombrie 2021
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de afisare a unui proces verbal de contraventie rutiera radudum radudum Buna ziua , Am primit in 28.11.2011 de la SPIT ( serviciu public impozite si taxe ) o somatie de plata pentru o amenda circuilatie in 25.11.2010 . Am facut ... (vezi toată discuția)
Proces verbal nesemnat George93GL George93GL Buna ziua. Procesul verbal(amenda,politia rutiera) nesemnat ajunge in mod normal acasa in maxim 30 de zile pentru a nu fi lovit de nulitate absoluta.Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Procedura de afisare amenda la domiciliu prettydaniola prettydaniola Cf art 27 OG 2/2001: amenzile se afiseaza la domiciliul contravenientului. Prin aceasta eu inteleg lipirea pe ușă. Cu toate acestea, eu am gasit p.v de ... (vezi toată discuția)