avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Activitate Antoanela19

Activitate Antoanela19

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
buna dimineata
puteti sesiza inspectia sociala de judet/mun. Bucuresti sau ANPIS si directia de sanatate publica!
buna ziua,
ma confrunt cu o problema in ceea ce priveste inregistrarea cadastrala si intabularea unui imobil. Pentru a definitiva dosarul care urma fi depus la institutia competenta, mai trebuia inca un document, respectiv certificatul de edificare a constructiei. In acest sens am depus toate documentele in evederea emiterii acestui document. la momentul analizarii RLV-ul si fisei de calcul s-a constatat ca exista diferente destul de mari intre acestea. Ce si cum as putea sa rezolv aceasta situatie? Cum poate o constructie sa fie exacta in masuratori cu planul tehnic, precum si in fisa de calcul?! totusi, vorbim despre o constructie...
Va rog, daca poate sa ma indrume cineva - ce as putea face in situatia de fata!? Va multumesc anticipat!!
Discuție Despre curator
Buna ziua,
va rog daca puteti sa-mi raspundeti la o situatie cu care ma confrunt!
- in urma cu 9 luni fratele meu, in varsta de 44 ani, a suferit un AVC, in urma caruia a ramas cu sechele, respectiv afazie mixta (nu poate scrie literele, ci doar cifrele si nu poate vorbi)insa este perfect constient, face singur cumparaturi, face calcule aritmetice, s-a deplasat singur la munte etc. Singura modalitate de a comunica este prin desen, asocierea cuvintelor cu desene si punerea de intrebari la care el raspunde prin miscarea capului afirmativ si negativ.De asemnea, in urma cu 4 luni, tatal nostru a decedat, motiv pentru care am dezbatut masa succesorala si am obtinut certificatul de mostenitor cu cota parte pentru fiecare in parte, respectiv mama, fatele si eu.
Acum sunt in situatia in care vreau sa instrainez niste proprietati si sa achizitionez un imobil mai spatios unde sa ne mutam toti pentru a avea grija de mama (este in varsta si cardiaca) si de fratele. Toti notarii pe care i-am consultat mi-au adus la cunostinta ca pentru inceheierea documentelor ulterioare am nevoie pentru fratele meu de expertiza psihiatrica eliberata de INML.
Intrebarea mea este, pentru instrainarea bunurilor comune, precum si cele ale fratelui meu (este divortat si are 2 copii), ce demersuri trebuie sa fac pentru a deveni curatorul lui, atat pentru ingrijire si intretinere precum si pentru administrarea bunucrilor? Trebuie sa solicit inclusiv declararea interdictiei atata timp cat el este constient, are discernamant (prin comportamentul lui ne-a demonstrat acest fapt)?
Va multumesc!