avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Activitate montecassino

Activitate montecassino

Va multumesc pentru aceste informatii.
Permiteti sa va intreb:
In caz ca ma concediaza pe motiv medical ca nu mai pot face fata postului - cu toate ca eu am capatat aceasta boala in timpul acestui serviciu si din cauza conditiilor de stres de acolo - eu pot cere despagubiri in instanta?
Va multumesc pentru raspuns.

Aprilie 1962, sex barbatesc.

Intrebam de vechimea in munca de 29 ani in cazul cadrelor didactice si didactice auxiliare care sunt angajati in invatamantul preuniversitar de stat. Exista cumva o lege adoptata in acest caz pentru cei din invatamant care nu mai pot continua activitatea datorata starii de sanatate?

In caz de demisie din motive de sanatate am dreptul la somaj sau ajutor social?
Buna ziua,

Am 54 ani si 29 ani vechime in munca. In momentul de fata sunt angajat cadru didactic auxiliar la un liceu tehnologic. De de aprox. 2 ani sufar de depresie severa capatata la locul de munca cu scaderea capacitatilor de atentie si concentrare ceea ce a condus la probleme de servici din partea conducerii din cauza ca lucrez foarte greu si imi este rau. De aceea am apelat la ajutor de specialitare pentru tratament. In prezent am acumulat pentru acest an 72 ore CM.
As vrea sa stiu daca am deptul sa ma pensionez anticipat ca, ca angajat didactic auxiliar in invatamantul preuniversitar care nu mai poate sa isi desfasoare activitatea din cauza aceasta sau pe caz medical. Pentru pensionare medicala cate zile de CM trebuiesc acumulate ca sa ajung la o comisie medicala de pensionare?
In caz de demisie din cauza acestei boli de care sufar, am dreptul la ajutor social sau de somaj?

Va multumesc
Acum cateva zile s-a produs o avarie la o vecina pe scara mea: a sunat la gaze schimbarea racordului de la aragaz ca se simtea un iz de miros de gaz. Aia au venit, au oprit gazele pe toata scara, i-au schimbat racordul insa au refuzat sa ne dea drumul la gaze pe motiv ca nu avem senzori de gaze. Am fost anuntati ca cei care avem la bucatarie geam termopan sunt obligati sa-si monteze jucaria, cei care nu au ferestre de termopan sunt scutiti de acest detector de gaze.
Nelamurirea mea vine de ce eu sunt obligat ca am ferestra de termopan sa-mi pun si ailalti care n-au nu sunt obligati. Mai ales ca fiecare bucatarie are nisa de aerisire.
Am studiat Monitorul Oficial part.1 nr.969 din 28.12.2015 cat si Ordinul ANRE 32/2012 si nu am gasit de loc acest motiv al ferestrelor termopan versus fara termopan.
Ma poate lamurii cineva competent? Imi pare a fi un abuz.
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
....da, sa inchida afacerea in interesul sau si in detrimentul unuia dintre vanzator/cumparator. Si nu mai tot dati cu nu te obliga nimeni cu agentiile, stiai ca atunci cand tu, ca particular dai anunt de vanzare/cumparare au programe spion care "pescuiesc" anunturile noi aparute pe diverse situri de vanzari imobiliare? Cate anunturi direct de la proprietari gasesti? Poate nici 1%, in rest sunt bagati imobiliarii. Ca e de jecmanit si de la unul si de la altul.
Fa un experiment: pune un anunt pe imobiliare, orice site de vanzari si vezi cine te contacteaza, chiar daca specifici in acel anunta FARA INTERMEDIARI.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.8 din Regulament
artacomunicarii a scris:

Puteti da dovada de buna credinta si o puteti sfatui pe prietena sa plateasca respectivul comision. La urma urmei, prin intermediul acelei agentii a gasit apartamentul, din cate relatati.

Buna credinta este de asemenea principiu de drept (in noul Cod Civil :-), iar in instanta incalcarea acestuia poate fi dovedita.

P.S.: In conditiile date, este pe pozitia in care sa poata negocia un comision mai mic, iesind amiabil din situatie.

Am stat si analizat eu si prietena mea situatia. Ceea ce descrieti mai sus este corect. Moral este sa-i platim omului pentru "serviciu" , insa NU sunt de acord sa fim jecmaniti. Am negociat cu respectivul agent imobiliar si am cazut de acord sa platim 1% din comisionul cerut.
In felul acesta nu mai stam stresati ca ne da in judecata firma de imobiliare.
Celor care citesc aceasta patanie sa inteleaga foarte clar sa evite colaborarea cu astfel de intermediari imobiliari. Iar daca nu ai incotro - acestia acaparand anunturile particularilor - sa refuze semnarea unui astfel de contract de vizionare. NU esti obligat sa semnezi asa ceva.
bazarul a scris:

Hotul care a mers la vizionare s-a angajat sa plateasca comision!
Insa face ,,pe istetul''
Dv vorbiti din carti nu din realitare cum adica nu avea voie sa incaseze comision de la ambele parti implicate in tranzactie?!
Nu a facut servicii ambelor parti?!
Lasati parerile astea faneziste si aberante!!
In imobiliare poti lua comision din ambele parti sau dintr-o parte!
p.s: sunt analist economic pe domeniul imobiliar licentiat in piata imobiliara din romania si ma revoltat cand vad hotii de acest gen si pe unii care ii aplauda!!

In primul rand va rog sa fiti atent la ce acuzatii aduceti. Nu cunoasteti situatia. Poate imi explicati de ce a refuat sa ne dea o copie dupa acel precontract de vizionare si sa-mi explice cum justifica el sa-mi ceara 1,7% comision din pretul locuintei. Suntem "hoti" ca vrem sa fim precauti si nu jecmaniti? Oricum va multumesc pentru "aprecieri"
Proprietarul este un dezvoltator care a termina acum un bloc si da, a platit acestei firme imobiliare 1% pentru fiecare apartament vandut.
Va multumesc pentru raspuns.
Daca ne da pe amandoi sau numai pe ea da in judecata (habar nu am cum ar putea face) sigur va zice ca am fost impeuna si ca l-am pacalit , el crezand ca suntem casatoriti (ne tineam de mana). De altfel asa mi-a si zis, ca nu i-am spus ca nu suntem casatoriti - ca am urmarit de la inceput sa nu platim si sa-l pacalim - ca altfel o trecea si pe ea pe hartia aia. Omul nu ne-a intrebat ce relatie avem, eram obligati sa-i prezentam "buletinele"??
Daca mai sunt pareri din partea dvs. cu experienta in astfel de conflicte cu agentii imobiliare, va rog sa scrieti.
Multumesc.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.8 din Regulament

Insa nu agentul este cel de la care ma astept la "represalii" ci de la firma la care este angajat. Tipul este doar "deranjat" ca nu-si mai ia comisionul.