Acordul global care nu s-a luat in considerare pentru ce aflati in pensie,se calculeaza acum in septembrie sau doar cei care ies acum la pensie beneficiaza?
Salut,pentru pensiile aflate in plata se calculeaza perioada asimilata (Facultate,armata),adica 0,25 pct/an sau asta e valabil pentru cei care vor iesi la pensie dupa 1 Septembrie 2024?
Salut,vreau sa stiu daca la calculul vechimii anilor de pensie,pot aduna 6 luni pentru numai 2 ani lucrati in gr.II-a inainte de anul 2000 (parca legea spune ca-ti trebuie minim 5 ani lucrati ca sa-ti ia in considerare cate 3 luni la fiecare an de gr. II).Cu aceste 6 luni stiu cand fac stagiul complet de cotizare 35 ani.
Se poate inlocui titularul unui cont bancar persoana decedat, cu imputernicit?Asadar nu vreau sa inchid contul mamei decedate,unde sunt imputernicit,pentru ca in acel cont primesc niste dividente actiuni.Contul sa ramana,iar eu sa devin titular.
Scuze,dar n-am inteles.Ati pus virgula in raspunsul dvs. :"Nu,va incadrati in prevederile ..." . sau "Nu va incadrati...." . Asadar ma incadrez sau nu.Mersi.
Salut,
Sunt inginer,58 ani si vechime munca 28 ani(cu tot cu facultate la zi,armata) sunt angajat si nu intentionez sa ma pensionez.Pot beneficia de legea recent promulgata de Presedintele tarii care permite "cumpararea" de vechime in munca?Spre exemplu vreau sa acopar perioada 1998-2003 cand nu am lucrat si sa achit contributia cuvenita.