avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate BadiuAdrian

Activitate BadiuAdrian

Răspuns la discuția Onorariu avocat la apel
Vă mulţumesc mult. Deci, la apel, pot solicita cheltuielile de judecată aferente apelului chiar dacă nu le-am solicitat pe cele de la fond? Multumesc
Răspuns la discuția succesiune
Soţia tatălui dvs. va avea 1/2 + 1/8 din imobil, deci cota va fi de 62,5%, iar dvs. şi fratele dvs. veţi avea18,75% fiecare. Această împărţire este valabilă dacă fratele dvs. vitreg a murit înaintea tatălui dvs. Cine a murit primul: tatăl dvs. sau fratele vitreg?
Răspuns la discuția Onorariu avocat la apel
Vă mulţumesc pentru răspuns. Din păcate, nu am solicitat cheltuieli de judecată la fond. Eu am crezut că la apel costul va fi mai mic, deoarece este exact aceeaşi argumentaţie ca la fond, nu a intervenit nimic în plus şi - tocmai pentru că nu am solicitat iniţial cheltuieli de judecată - aş fi vrut să ştiu, în principiu, nivelul efortului financiar pe care va trebuisă-l fac.
Răspuns la discuția succesiune
Când a fost achiziţionat apartamentul? Când trăia mama dvs. sau în timpul celei de-a doua căsătorii a tatălui dvs.?
Puteţi plăti fără să vă autentificaţi, prin secţiunea "plată fără autentificare" (eu aşa am procedat) şi primiţi pe mail imediat dovada plăţii. De asemenea, există şi posibilitatea achitării prin mandat poştal, dar - în ambele situaţii - trebuie să sunaţi la Direcţia locală de taxe şi impozite să vi se comunice care este suma pe care trebuie să o plătiţi.
Buna ziua, vă rog să mă ajutaţi cu un răspuns la următoarea problemă. Am avut un proces în domeniul fondului funciar care s-a judecat pe fond. Reclamantul a pierdut, iar eu, în calitate de pârât, am câştigat. Reclamantul va face cu siguranţă apel şi ştiu că la apel va trebui să închei un nou contract cu avocatul şi, implicit, să achit un nou onorariu. Hotărârea de la instanţa de fond încă nu a fost redactată, aşa că deocamdată adversarul meu nu a putut introduce apelul, dar vă rog mult să-mi spuneţi, în principiu, dacă onorariul pentru apel pe care va trebui să-l plătesc avocatului ca să mă apere la apel va fi mai mic decât onorariul pe care l-am plătit pentru fond şi, procentual, care este procentul din onorariul la procesul pe fond care se plăteşte pentru apel (repet, mă interesează în principiu, ca să ştiu cam la ce să mă aştept). Voi păstra avocatul pe care l-am avut la judecarea pe fond, cu care am câştigat procesul respectiv. Vă mulţumesc mult
Răspuns la discuția Cadastru mostenire
Dar pentru cel care nu s-a prezentat nu se va atribui un lot? De ce trebuie să i se stabilească sultă dacă se face ieşirea din indiviziune şi fiecare moştenitor va primi un lot corespunzător cu cota de moştenire deţinută? Mulţumesc