Acelasi lucru mi-au spus si cei care mi-au facut proiectul . Sa obtin autorizatie pentru cei 8 m dupa care am sa fac santul pe toata lungimea eu ca si persoana fizica conform proiectului iar ei o sa puna cablul . Acum sa vad daca imi dau autorizatie pentru cei 8 m ... sper sa fie ok aceasta solutie chiar daca sunt constient ca nu este chiar legal . O zi frumoasa !
Ok de la primarie am inteles ... dar cablul va fi instalat conform proiectului efectuat de o firma autorizata anre. Amenda ne-o asumam dar cum ar putea primaria sa ne puna sa dezafectam lucrarea atat timp cat strada respectiva este prop privata . Repet nu am cum sa aduc niste oameni pe care nu ii gasesc in fata notarului . Din moment ce toate actele sunt in regula si casa contruitata cu toate autorizatiile , aviz favorabil de racordare mi se pare absurd aceasta cerinta de a chema toti oamenii la notar ... deci nu ramane decat sa dam foc la casa ... eventual pun un gard de beton pe strada ca este terenul meu ... blochez jumatate de cartier si am plecat innapoi la bloc linistiti. Oricum va multumesc frumos pentru raspuns si promptitudine ..
Buna ziua ! Detin o casa in care locuim de 2 ani dar nu este racordata oficial la energie elec. Am inceput demersurile pt racordare insa pe certificatul de urbanism scrie ca trebuie sa cer acordul in forma autentica a tuturor care detin cota indiviza din drum, lucru imposibil deoarece sunt 2 loturi goale iar proprietarii sunt plecati si de negasit . Mai sunt 8 case pe drum care nu au nici o problema daca sapam . Acum vine intrebarea : noi daca sapam santul ( 70 metri )bagam cablul in pamant si dupaia mergem la primarie sa ne dea autorizatie pt 8 metri care sunt pe strada principala ( a primariei ) pana la panoul de distributie care ar fi consecintele ? Mentionez ca si cei care au oficial au facut acelasi lucru dar acum in jur de opt ani
Buna ziua ! V-as ruga sa ma indrumati in rezolvarea unei probleme legata de achizitia unei case prin credit PC. Situatia sta in felul urmator : Am gasit o casa si am decis ca e ok si am inceput demersurile pentru achizitionarea acesteia prin programul PC. Am fost la banca am intrebat de acte de tot ce este necesar ... am adus actele de la casa si tot ce au cerut ... au zis ca sunt ok ... am intrebat daca exista vreo sansa ca dosarul sa fie respins, asta dupa ce am dus actele si au fost verificate si au spuns ca nu este cazul. Am facut precontract am dat avans 7000 E . A venit evaluatorul a evaluat casa exact la pretul care este vanduta am terminat cu actele si cei de la banca mi-au spus ca se va duce dosarul la analiza dupa care la fond ... asta fiind acum 3 luni . De atunci tot plimba dosarul si vin cu tot felul de cereri absurde ( de cateva ori au spus ca mai trebuie nu stiu ce act, ba ca expira fiscalul etc ) . Pana acum le`am dat tot ce au cerut . Acum imi spun ca au vazut ei in poze ca, casa are o camera care nu apare in cadastru ... dupa 3 luni. Mentionez ca aceea incapere este o bucatarie de vara construita din lemn ( placaj lemn ), langa casa , casa fiind o casa cu etaj contruita din bca si placi de beton. Cand a fost evaluatorul l-am intrebat de aceasta si a zis ca nu este nici o problema fiind din lemn ( fara structura ) nu trebuie trecuta in cadastru. Acum proprietarul casei a spus ca darama aceea terasa ... bucatarie ce este in 5 min. Acum eu am impresia ca aceasta banca trage de timp cu cerinte absurde si nu imi dau seama de ce. Mentionez ca am un salariu foarte bun si nu poate fi vorba de asta, actele sunt ok. Eu cred ca nu au fonduri pentru toate dosarele si acum cauta motive sa mai respinga din ele ... eventual le trimit pe principiul cunostinte . Intrebarea mea este daca exista vreo posibilitate prin sa ma indrept impotriva bancii daca nu imi primesc avansul innapoi ? . Proprietarul a gasit alti clienti ... si ar putea sa vanda casa dar avem in antecontract stipulat ca daca nu imi vinde mie trebuie sa imi restituie de 3 ori suma data ca si avans ceea ce nu cred ca o sa se intample si sincer deja nu mai suport sa ii aud pe cei de la banca cu cata nesimtire mint ca mai dureaza 2 - 3 zile .... si deja au trecut 3 luni . Multumesc o zi frumoasa !
Buna ziua ! V-as ruga sa ma indrumati din punct de vedere legal in privinta unei situatii delicate zic eu.
Problema este urmatoarea : Logodnica mea este jignita si amenintata aproape zilnic de niste vecini care cred ca nu au alta ocupatie. Din cauza lor a plecat de acasa si acum sta la mama ei ... si culmea au gasit-o si acolo. Totul a inceput cand am plecat eu de acasa adica de aproape 2 luni. Mentionez ca nu este prima oara cand plec si nu s-a mai intamplat pana acum. Ideea este ca pe ei ii deranjeaza foarte tare faptul ca ea nu munceste si .... invidie zic eu. Sa nu crede-ti ca este vb de vreo reglare de conturi sau mai stiu eu ce activitati dubioase. Pana acum nu am avut nici o problema cu ei . Ideea este ca eu nu am cum sa o ajut eu fiind pe alt continent inca cel putin o luna fiind vb de un contract, cariera etc. si nu as vrea sa apelez la alte metode. Intrebarea mea ar fi daca ea poate sa le faca o plangere penala care sa aiba efect , nu ma intereseaza ca ei sa primeasca o amenda de 500 de lei pe care oricum nu o platesc si eventual conflictul sa se amplifice.
Multumesc ! O zi frumoasa !