avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema racordare energie elec
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema racordare energie elec

Buna ziua ! Detin o casa in care locuim de 2 ani dar nu este racordata oficial la energie elec. Am inceput demersurile pt racordare insa pe certificatul de urbanism scrie ca trebuie sa cer acordul in forma autentica a tuturor care detin cota indiviza din drum, lucru imposibil deoarece sunt 2 loturi goale iar proprietarii sunt plecati si de negasit . Mai sunt 8 case pe drum care nu au nici o problema daca sapam . Acum vine intrebarea : noi daca sapam santul ( 70 metri )bagam cablul in pamant si dupaia mergem la primarie sa ne dea autorizatie pt 8 metri care sunt pe strada principala ( a primariei ) pana la panoul de distributie care ar fi consecintele ? Mentionez ca si cei care au oficial au facut acelasi lucru dar acum in jur de opt ani
Cel mai recent răspuns: Georg3_bus , utilizator 10:10, 10 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti primi amenda contraventionala din partea primariei si chiar dezafectarea lucrarii.
Daca sapati dvs. santul si introduceti cablul electric calcati reglementarile ANRE care stabilesc modul in care se efectueaza bransamentele electrice si puteti primi amenda contraventionala si de la ANRE plus dezafectarea lucrarii.
Aveti la dispozitie doar solutia de a obtine acceptul tuturor proprietarilor de teren si apoi de a face demersurile legale pentru aprobarea lucrarii. efectuarea lucrarii in teren plus bransamentul electric propriu-zis.
Ok de la primarie am inteles ... dar cablul va fi instalat conform proiectului efectuat de o firma autorizata anre. Amenda ne-o asumam dar cum ar putea primaria sa ne puna sa dezafectam lucrarea atat timp cat strada respectiva este prop privata . Repet nu am cum sa aduc niste oameni pe care nu ii gasesc in fata notarului . Din moment ce toate actele sunt in regula si casa contruitata cu toate autorizatiile , aviz favorabil de racordare mi se pare absurd aceasta cerinta de a chema toti oamenii la notar ... deci nu ramane decat sa dam foc la casa ... eventual pun un gard de beton pe strada ca este terenul meu ... blochez jumatate de cartier si am plecat innapoi la bloc linistiti. Oricum va multumesc frumos pentru raspuns si promptitudine ..
Ultima modificare: Marți, 8 Mai 2018
Georg3_bus, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nu mentioneaza alternative pentru cazuri precum al dvs.
Este alegerea dvs. cum veti proceda si daca acceptati sa platiti o amenda contraventionala.
Dupa cum prezentati situatia, in ordinea fireasca a lucrurilor ar putea fi: sa obtineti autorizatie de la primarie pentru sapatura (pe cei 8 m) sa efectuati bransament la retea existenta (?!) de fapt bransament cu firele ramase in aer (?!), sa sapati pe proprietatea dvs. si sa bage cablul o firma autorizata (se expune si aceasta la amenda contraventionala), apoi sa se faca un bransament final. Personal nu cred intr-o astfel de posibilitate.
Nu trebuie sa aduceti in fata notarului respectivele persoane. Aceste persoane va pot trimite o procura data in fata unui notar din tara unde sunt in prezent, prin posta. Procura se anexeaza in original si tradusa in l.romana de un traducator autorizat la dosarul cerut pentru autorizare/ bransament.
Acelasi lucru mi-au spus si cei care mi-au facut proiectul . Sa obtin autorizatie pentru cei 8 m dupa care am sa fac santul pe toata lungimea eu ca si persoana fizica conform proiectului iar ei o sa puna cablul . Acum sa vad daca imi dau autorizatie pentru cei 8 m ... sper sa fie ok aceasta solutie chiar daca sunt constient ca nu este chiar legal . O zi frumoasa !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumpărat un teren cu un cablu electric subteran tras de vecinul meu înainte sa cumpar eu terenul. 1onel 1onel Am achiziționat un teren pe care vreau sa îmi construiesc o căsuță. Am aflat de curând ca prin curtea mea exista un cablu subteran de curent (a ... (vezi toată discuția)
Sapatura pentru bransare electicitate ralu.fox ralu.fox buna seara, va rog frumos, am si eu nevoie de ajutor pentru a intelege mai bine ce drepturi si obligatii am ca nou proprietar de casa pe pamant. Am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc sa ma conectez la reteaua de gaze, conducta ... ADragos1987 ADragos1987 Buna ziua, Doresc sa ma conectez la reteaua de gaze, conducta principala este deja trasa pe strada unde construiesc. Am depus actele la DISTRIGAZ si inapoi am ... (vezi toată discuția)