avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumpărat un teren cu un cablu electric subteran ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumpărat un teren cu un cablu electric subteran tras de vecinul meu înainte sa cumpar eu terenul.

Am achiziționat un teren pe care vreau sa îmi construiesc o căsuță. Am aflat de curând ca prin curtea mea exista un cablu subteran de curent (a vecinului). Când am cumparat terenul vânzătorul nu mi-a zis de cablul acela. Și nici vecinul care a tras cablul pe proprietatea vanzatorului, deși a aflat ca am cumpărat terenul pe unde trece cablul.. Ce soluție legala trebuie găsită ca sa scot cablul de pe proprietate? Pentru ca nu vreau sa stau cu un cablul electric în curtea mea tot timpul.
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2018
1onel, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:48, 24 Iulie 2018
Buna seara,
Sa solicitati vecinului sa sape canalul pentru cablu prin afara perimetrului curtii asa cum este normal
Multumesc pentru raspuns. Si daca nu vrea, eu as putea sa chem un electrician sa taie cablul din curtea mea si sa il scoata de acolo? presupun ca tot ce gasesc pe proprietate este al meu. nu?
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2018
1onel, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
1onel a scris, citez: ".... Si daca nu vrea, eu as putea sa chem un electrician sa taie cablul din curtea mea si sa il scoata de acolo? presupun ca tot ce gasesc pe proprietate este al meu. nu ?"
Nu este chiar asa. Niciun electrician care isi respecta meseria si isi cunoaste drepturile nu va taia cablul de care amintiti. Risca o amenda contraventionala ci chiar deschiderea unui caz penal. Se pot produce avarii, incendii, explozii.
In cazul de fata, nu sunteti proprietarul cablului respectiv.
Mutarea cablului se poate face in baza unui proiect intocmit de o firma autorizata, proiect care sa detina avizele legale, inclusiv de la firma de distributie curent electric. Lucrarile de sapatura si lucrarile aferente mutarii cablului se pot efectua numai de firme autorizate pentru astfel de lucrari, agreate de ANRE si firma de distributie curent electric din zona.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cablu electric petrutaecaterina petrutaecaterina buna ziua,am si eu o intrebare: am cumparat o proprietate care avea iesire la 2 strazi ,adica eu am luat casa si a mai ramas un teren, cablul meu electric ... (vezi toată discuția)
Problema racordare energie elec Georg3_bus Georg3_bus Buna ziua ! Detin o casa in care locuim de 2 ani dar nu este racordata oficial la energie elec. Am inceput demersurile pt racordare insa pe certificatul de ... (vezi toată discuția)
Declaratie notariala MMStoica MMStoica Buna seara, Indraznesc sa va supun atentiei urmatoarea situatie: intentionez sa cumpar un teren. In prezent, acest teren nu beneficiaza de curent electric. ... (vezi toată discuția)