avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... declaratie notariala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

declaratie notariala

Buna seara,

Indraznesc sa va supun atentiei urmatoarea situatie: intentionez sa cumpar un teren. In prezent, acest teren nu beneficiaza de curent electric. De la agentia imobiliara mi s-a spus ca vecinul din spatele terenului este dispus sa dea o declaratie notariala ca este de acord ca toate sapaturile necesare a “trage curentul” de la stalpul de pe strada paralela cu strada mea, sa se faca prin curtea lui.

Intrebarile mele sunt: Este suficienta aceasta declaratie notariala? Chiar si dupa finalizarea lucrarii ma folosesc oarecum de terenul lui, deci ar putea sa aiba anumite pretentii financiare?

Este posibil ca dupa un timp sa ceara debrasarea mea, respectiv scoaterea cablurilor de pe terenul lui?

Cum as putea sa ma asigur ca in viitor sa nu am surprize?

Orice sfat / idee / comentariu e binevenit.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:43, 10 Ianuarie 2023
Daca da o asemenea declaratie este tinut de promisiunea pe care o face si nu poate reveni asupra ei unilateral caci v-ar aduce prejudiciii
Buna seara!
Va supun atentiei urmatoarea problema:
In anul 2016 am cumparat o casa la rosu, neracordata la energie electrica deoarece nici in acest moment nu rste retea electrica in zona proprietatii. Am facut nenumarate demersuri pentru a beneficia de curent electric insa in zadar. Primaria nu are bani pentru extinderea retelei electrice iar cei de la Distributie nu stau de vorba cu mine ca si persoana fizica pentru ca pana in capatul retelei electrice sunt aproximativ 200 m. Exista posibilitatea sa teag bransament peste sau pe sub terenul din spatele casei mele, de pe strada paralela(pentru ca sunt apriximativ 50 m si exista retea), cu acord notarial de la vecin(este de acord cu asta)? Multumesc anticipat pentru raspuns!
fara aprobarea distribuitorului nu puteti face nimic. iar pentru aceasta va trebui sa prezentati un proiect corespunzator. contactati o firma autorizata ANRE din zona.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racordare rețea curent obstrucționată de un vecin G30Brocks G30Brocks Bună ziua. Vin la dvs cu o situație din care nu reușesc o cale de ieșire. M-am mutat de apoape un an la o casă care e situata pe o stradă privată prin ... (vezi toată discuția)
Refuz aviz sapaturi pentru ac pentru retea electrica bogdan_u bogdan_u Buna ziua Va prezint urmatoarea situatie: Sunt posesorul unei case intr-un cartier din Brasov. Casa a fost construita respectant toate \\"formalitatie\\" ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un teren pe un deal si am o problema cu curentul ... margineni2022 margineni2022 Am cumparat un teren pe un deal si am o problema cu, curentul electric stalpi cabluri! Terenul este undeva ultima bucata, iar pana in acest teren mai sunt ... (vezi toată discuția)