Buna seara!
sa va spun povestea mea. Acum 6 ani am obtinut o suma frumoasa de bani( dintr-un castig, la care si el a fost prezent), si am decis sa cumpar un apartament. la vremea respectiva eram o idioata de 20 de ani indragostita peste cap, iar viitorul meu atunci era langa un baiat, care m-a convins sa ii trec si lui dreptul de uzufruct pe casa. ceea ce am facut. am ajuns sot si sotie, iar acum divortam. Casa este cumparata dinaintea casatoriei, eu nuda proprietate el uzufruct. el niciodata nu a intretinut bunul, iar acum de cand divortam a parasit detot bunul. noi locuiam impreuna, ceea ce este stipulat si in contractul de vanzare cumparare. I-am oferit o suma modica sa renunte la drept insa nu doreste, vrea mai multi bani, un sfert din apartament. Apartamentul fiind imbunatatit si intretinut de mine si familia mea.
Ce posibilitati am in aceasta situatie, sa anunt politia pentru parasirea dreptului, cum sa am eu o dovada de la data la care a parasit? Ce sanse am daca il actionez peste 2 -3 ani in instanta, mentionez ca el refuza sa vina sa mai locuiasca in apartament.
De la vechiul loc de munca poti obtine intelegere.... da trb sa fi prezent pe dta de 4. Dar daca ti.ai dat demisia pe 17 dec ai 15 zile calendaristice. ..sau cum ai in contract in caz de demisie?
va rog daca se poate sa imi spuneti unde gasesc despre aceste zone...adica totusi la tara unde suntem vai mama noastra nu avem canalizare si alte cele cum putem fi zona A? Nici macar linie de autobuz nu avem, decat maxi taxi care nu traverseaza comuna...sincer nu inteleg cum putem evolua de la zona d la a peste noapte
Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu privire la o problema.
In ziarul local(al primariei din satul in care locuiesc) a aparut un anunt : Anunt important pentru cetatetenii comunei: Va invitam la sediul Primariei pentru a achita diferenta de impozit recalculat (cladiri si teren) aferent zinei A, fata de impozitul afernt zonei D pentru anii 2012-2014. Aceasta diferenta repreznta masura lasata in urma controului Curtii de Conturi prin decizia nr. 46/2015, cu termen de realizare 31.01.2016. ATENTIE!!! dupa aceasta data se percep majorari.
Intrebarea mea este urmatoarea: - acest anunt reprezinta dovada de comunicare a prezentei situatii?
- acest ziar nu il primeste toata lumea, mai mult s-a comunicat prin viu grai.
- nu este normal sa ne aduca la cunostinta fiecaruia in parte prin posta, ori printr-un angajat al primariei, in scri ce avem de plata?
- termenul mi se pare foarte scurt, tinand cont ca acest ziar a aparut saptamana trecuta.
- este vina noastra ca in momentul in care noi ne-am achitat darile ei nu au stiut sa calculeze?
- eu una nu doresc sa achit nimic, cine a calculat gresit sa plateasca!
Ce putem face? Nu toti oamenii au auzit de aceasta situatie, nu stam toti la primarie zilnic sa aflam ce avem de platit.
Ce insemana zona A si zona D?
Va multumesc din suflet!