avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Buna seara ,am sustinut un examen de ocupare a unui loc de munca ,am luat acel examen si la 2 zile dupa publicarea rezultatelor mi-am dat demisia de la vechiul loc de munca.Demisia am depus o in data de 17 decembrie.
Nu stiu cum sa procedez si cei de la resurse umane nu ma lamuresc!Cum trebuie sa procedez avand in vedere ca eu trebuie sa incep serviciul in data de 18 ianuarie iar cei de la noul loc de munca mi au spus sa ma prezint din data de 4 ianuarie.Pot pierde postul prin neprezentare?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters189725 , utilizator 12:04, 2 Ianuarie 2016
De la vechiul loc de munca poti obtine intelegere.... da trb sa fi prezent pe dta de 4. Dar daca ti.ai dat demisia pe 17 dec ai 15 zile calendaristice. ..sau cum ai in contract in caz de demisie?
20 zile lucratoare sunt stipulate in contract.Nu sunt de acord sa plec mai devreme cu toate ca am restanta concediu de odihna si recuperari.
Intrebarea mea este daca la noul loc de munca pot legal sa fac ceva?Cui ma pot adresa?
Este vorba despre sectorul bugetar sau privat , unde ati dat concurs?

Pe durata preavizului puteti beneficia de zilele de CO neefectuat, inclusiv de orele de recuperare.

Astfel, aveti urmatoarele posibilitati la vechiul loc de munca:
- solicitare CO si recuperarea orelor
sau
- sa lipsiti nemotivat, situatie in care nerespectarea termenului de preaviz constituie abatere disciplinara, iar angajatorul poate aplica una dintre sanctiunile disciplinare prevazute de codul muncii, inclusiv desfacerea disciplinara a c.i.m.
Buna dimineata
In sectorul bugetar este noul loc de munca.
Concediul de odihna si recuperarile au spus ca le platesc Mentionez ca am concediu de odihna 28 zile ,plus recuperari..Ce inseamna sanctiunile disciplinare prevazute de codul muncii, inclusiv desfacerea disciplinara a c.i.m.?
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Ianuarie 2016
ContSters189725, utilizator
1. Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
c) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
e) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

2. Potrivit HG 286/2011, art.40:
(1) Candidaţii declaraţi admişi la concursul de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător unei funcţii contractuale sunt obligaţi să se prezinte la post în termen de maximum 15 zile calendaristice de la data afişării.

(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în urma formulării unei cereri scrise şi temeinic motivate, candidatul declarat «admis» la concurs poate solicita, în termen de 3 zile lucrătoare de la afişarea rezultatului concursului, un termen ulterior de prezentare la post, care nu poate depăşi 20 de zile lucrătoare de la data afişării rezultatului concursului pentru funcţiile de execuţie şi 45 de zile lucrătoare de la data afişării rezultatului concursului pentru funcţiile de conducere.

Alte discuții în legătură

Preaviz crucita crucita Buna ziua, Mi-am dat demisia in data de 2 noiembrie 2012, ma aflu in preaviz 20 de zile lucratoare. Mi-am gasit un alt loc de munca intre timp , la noul ... (vezi toată discuția)
Demisie fara respectarea preavizului. Mircic Mircic Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce se poate intimpla in cazul in care DEMISIONEZ si nu respect conditiile de preaviz (nu ma prezint la serviciu sau nu execut ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, vă rog frumos să îmi spuneți ce sancțiuni pot ... emamari74 emamari74 Bună ziua, vă rog frumos să îmi spuneți ce sancțiuni pot primi dacă nu m-am prezentat la serviciu 3 zile (deoarece am cerut lichidarea la zi și firma ... (vezi toată discuția)