avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, vă rog frumos să îmi spuneți ce ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, vă rog frumos să îmi spuneți ce sancțiuni pot ...

Bună ziua, vă rog frumos să îmi spuneți ce sancțiuni pot primi dacă nu m-am prezentat la serviciu 3 zile (deoarece am cerut lichidarea la zi și firma nu a acceptat), acum după 3 zile de nemotivat, m-au sunat să merg să fac o cerere de lichidare la zi , dacă eu fac cerere ce se poate întâmpla, îmi poate retine din salariu?sau mă poate afecta cu ceva? vă mulțumesc, o zi buna
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:09, 6 Mai 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
c) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
e) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

Daca faceti cerere de incetare a c.i.m., ramaneti fara serviciu pana la viitoarea angajare.
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Dar totuși se poate să îmi taie din salar, să nu primească zile de concediu de odihnă rămase? vreau să precizez că în prezent sunt deja la altă firmă,acesta a fost și motivul pentru care am decis să nu mai merg,pt că am cerut lichidarea la zi săptămână trecută și nu au fost de acord,au zis să stau în preaviz,dar fiind o oportunitate noul loc de muncă am decis să nu mai merg deloc, și m-ar interesa ce se poate legal să se întâmple, vă mulțumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Taierea din salariu , la ce va referiti ?

2. Zile de CO nu mai aveti cum sa primiti daca ati plecat de la acea societate. Insa, raportat la perioada lucrata, daca mai sunt zile de CO neefectuate, atunci aceste trebuie sa fie compensate in bani la incetarea c.i.m.

3. Nerespectarea de catre angajatul demisionar a termenului de preaviz poate atrage raspunderea disciplinara a salariatului sau chiar raspunderea patrimoniala a acestuia daca prin absenta de la locul de munca ar aduce un prejudiciu angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, mi-am depus demisia dar doresc sa plec cu 4 zile ... Maricica124 Maricica124 Buna seara, mi-am depus demisia dar doresc sa plec cu 4 zile inainte de de expirarea preavizului ( 16 zile in loc de 20). Am depus cerere prin care am motivat ... (vezi toată discuția)
Preaviz crucita crucita Buna ziua, Mi-am dat demisia in data de 2 noiembrie 2012, ma aflu in preaviz 20 de zile lucratoare. Mi-am gasit un alt loc de munca intre timp , la noul ... (vezi toată discuția)
Demisie fara respectarea preavizului. Mircic Mircic Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce se poate intimpla in cazul in care DEMISIONEZ si nu respect conditiile de preaviz (nu ma prezint la serviciu sau nu execut ... (vezi toată discuția)