avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

Buna ziua,

Mi-am dat demisia in data de 2 noiembrie 2012, ma aflu in preaviz 20 de zile lucratoare. Mi-am gasit un alt loc de munca intre timp , la noul loc de munca trebuie sa ma prezint peste o saptamana.Cum trebuie sa procedez in situatia aceasta cand nu mai pot sa respect perioada de preaviz impusa de angajator?.

Va multumesc si astept un raspuns in acest sens.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:48, 11 Noiembrie 2012
Sunt mai multe posibilitati, si anume:
- fie vorbiti cu angajatorul sa renunta la preavizul pe care-l mai aveti de efectuat

- fie daca mai aveti zile de CO de efectuat le solicitati pana la expirarea preavizului

- fie lipsiti nemotivat acea perioada, situatie in care este posibila sanctionarea dvs disciplinara

- fie vorbiti cu angajatorul si faceti o cerere de incetarea a c.i.m. cu acordul partilor
etc.
Multumesc mult pentru raspuns.

Sanctiunea disciplinara in ce poate consta ?

Multumesc . O zi frumoasa.
Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
c) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
e) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.
(art.248 alin.1 C.mun.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz idivaly idivaly Bună dimineaţa, lucrez la o societate de securitate în bucureşti.. aş vrea sa stiu, daca îmi dau demisia şi refuz acel preaviz, patronul are dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Sanctiune absente nemotivate CARPAHONTU CARPAHONTU daca un salariat al unui srl a lipsit nemotivat intr-o zi aducind unele prejudici societati ce sanctiune poate primi? (vezi toată discuția)
Renunțare parțiala la preaviz Mihai-Mirella Mihai-Mirella Cum reușesc sa conving angajatorul sa renunțe la 4 zile de preaviz ? Menționez ca in contract am stipulate 20 de zile lucrătoare de preaviz și eu pot sa ... (vezi toată discuția)