avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Bună dimineaţa, lucrez la o societate de securitate în bucureşti.. aş vrea sa stiu, daca îmi dau demisia şi refuz acel preaviz, patronul are dreptul sa imi tragă din salar bani? Cât cât la sută are dreptul sami tragă din salar?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:03, 3 Noiembrie 2017
Nerespectarea termenului de preaviz constituie abatere disciplinara, iar angajatorul poate aplica una dintre sanctiunile disciplinare prevazute de codul muncii, inclusiv desfacerea disciplinara a c.i.m.

Aplicarea unei sanctiuni disciplinare, cu exceptia avertismentului scris, se va face numai dupa efectuarea unei cercetari disciplinare. In caz contrar, sanctiunea aplicata este lovita de nulitate absoluta.

Art. 248 C.mun.
(1) Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
c) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
e) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni disciplinare roxilex roxilex In urma unui raport de audit in care nu eu am avut cea mai mare parte de vina am fost sanctionata de catre institutie cu avertisment scris,apoi Inspectoratul ... (vezi toată discuția)
Sanctiune dianapav dianapav Buna ziua, Ce sanctiuni se pot aplica angajatilor pentru nepurtarea echipamentului de protectie? Care este cadrul legal? (vezi toată discuția)
Buna ziua ramy7877 ramy7877 au voie sa-mi desfaca contractu de munca cand am savarsit o abatere grava si la ce fel de abatere (vezi toată discuția)