avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Activitate mihaic99

Activitate mihaic99

Răspuns la discuția Sejur ratat de Revelion 2023
Tot ce a facut ghida si soferul a fost ceva non-etic. nu stiu ce clauza de intarziere ar fi cand s-a stricat autocarul nr. 1 si ne-au pus sa asteptam, sub diverse pretexte, venirea autocarului inlocuitor. ce sa mai zic despre autocarul nostru neincalzit, cu un sofer artagos, putin experimentat, care la 12.30 noaptea se invarte in cerc in jurul hotelului, desi i-am pus noi, ca turisti, la dispozitie, GPS pe telefon, pe banii nostri si nici n-a vrut sa se uite? ce putem spune ca am ratat excursia la veliko tarnovo, pentru ca dragul nostru sofer a ramas in pana de carburant iar alimentarea, daca nu stiati, se face cu turistii in autocar... am aflat si noi... am sintetizat toate astea intr-un material... daca vreti, il pun la dispozitie aici, a fost trimis si catre agentie. ma interbam care este mersul logic, intai agentia, daca nu raspunde, voi insista, apoi ANPC, apoi un avocat, daca nu vor rezolva? Nu este asa, ca imi tuna mie pe creier. Sper sa nu ajungeti vreodata sa colaborati cu aceasta agentie si sa treceti prin ce am trecut noi. Din toate excursiile in care am fost, la final, ne-am pupat cu ghidul, am lasat bacsis soferilor (ar fi trebuit sa fie 2 aici), dar aici, am asteptat sa iesim din autocar si am plecat fara sa ii salutam, atat respect au avut din partea noastra.
Cu alte cuvinte, nu se invarte doar in jurul transportului, am vreo 18 puncte abordate in material. Am zis, daca doriti, il pot pune la dispozitie in mesaj privat, daca se poate.
Răspuns la discuția Sejur ratat de Revelion 2023
dimpotriva, sunt de acord cu sfaturile, insa nu dvs nu ati dat nici un sfat. ati presupus doar ca gata, nu mi-a placut mie, vreau banii inapoi si o considerati o practica inselatoare. cred ca dumneavoastra ar trebui sa intelegei ca exista si persoane de foarte buna credinta, cum sunt eu, care chiar vreau sa imi rezolv aceasta neplacuta problema cu orice chip. nu am expus toate motivele, probabil ar trebui sa le detaliez asa cum am facut-o in mailul catre agentie, sa intelegeti despre ce e vorba? incercati sa nu ma considerati infractor de drept comun care a beneficiat de ceva si acum nu mai e multumit. cu alte cuvinte, gresiti, si inca o data, daca nu puteti da un sfat, ceea ce oricum nu ati facut, atunci va rog sa va abtineti. si nu, as vrea de 10 ori banii platiti, pe tot disconfortul si pe sejurul de 2 lei facut de aceasta agentie. dublul banilor platiti este chiar nimic. imi spuneti de viteza legala si alte maruntisuri... serios, haideti sa vedem mai mult decat asta. eu am intrebat punctual mai sus ce as putea face. cine doreste, ii pot prezenta exact faptele si sunt sigur ca toti cei din autocar o pot face la fel de bine. va multumesc si nu mi-o luati in nume de rau, dar dupa cum am spus, in viata mea nu am avut un sejur mai prost de atat. cred ca este minimul la care se poate preta cineva din partea unei agentii si sunt sigur ca agentia poate habar nu are de asta, pana cand nu vine un tembel ca mine sa le deschida ochii. si probabil nici atunci nu vor recunoaste. aici da, asta e singurul lucru pe care recunosc ca l-ati spus bine. de asta cer sfaturi.
Răspuns la discuția Sejur ratat de Revelion 2023
Nu am zis ca sunt oameni mulțumiți ci oameni care nu vor sa se complice. Nimeni nu a fost mulțumit. Cred ca nu îmi fac un scop în viata sa merg într-un sejur și apoi sa cer banii înapoi. De la plecare pana la venirea în țară totul a fost prost. Drum de 8-9 ore făcut în aproape 20 de ore, autocar neincalzit, la întoarcere șofer prost care a rămas în pana de carburant și a trebuit sa ne ajute politia bulgară în a alerga cu el sa cumpere bidoane de motorina, de 2 ori? Și multe altele... Ghid slab pregătit, am dat roata 1 oră pe lângă hotel pentru ca nu știa unde e? Ce spuneți? Un revelion ar fi trebuit sa ne punăa asemenea încercări? Dacă nu sunteți în stare sa dați un sfat, mai bine va abțineți dea supoziții aiuristice.

Răspuns la discuția Sejur ratat de Revelion 2023
Va multumesc, insa cei care o vor face, si probabil vor fi destul de multi, nu ne strangem colectiv ci fiecare, independent. Asa cred.

Buna ziua,
In urma unui sejur ratat de Revelion 2023 cu o mare companie de turism, avem toate motivele sa ne cerem banii inapoi si daune morale in cuantum de inca o data (cel putin) pretul excursiei. Am trimis reclamatie de informare catre ei, vad ca nu au raspuns nimic si probabil nici nu vor raspunde.. Am documentat toate etapele de-a lungul calatoriei care ne-au nemultumit, inclusiv poze. Care este urmatorul pas logic de a obtine un raspuns pozitiv din partea lor? Stiu, e greu sa recunoasca dar nu vrem sa ne lasam, poate sa stie si alti turisti sa nu se pacaleasca. Deci, ce urmeaza, OPC sau ANPC? Daca nici plangerea catre ei nu da roade, avocati?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua,

Am lecturat articolul dvs. privind plata contributiilor PFA din 2016, insa am cateva aspecte punctuale la care as dori cateva mici sugestii, va rog, asupra carora va multumesc anticipat!

1. Cum faci daca iese profitul mai mic decat deductibilele inregistrate pe PFA? Mai scot din facturile deductibile, sau cum sa fac?

2. Referitor la impozitul pe cladire, eu imi desfasor activitatea pe 1/6 din suprafata casei (1 camera) - am facut contract de comodat. Din 4 ianuarie inteleg ca se impoziteaza in alt mod. Se declara la Fisc, la Primarie, sau unde? Care este modalitatea de declarare a spatiului? Mentionez ca restul de 5/6 este spatiu rezidential, intrucat stau aici cu familia, astfel incat deduc din profit prin PFA doar 1/6 din facturile de curent, apa, cablu/internet, etc.

3. Impozitul pe CAS de 10.5% (pensii), se plateste la veniturile inregistrare din 2016 incolo, dar nu si pt. cel din 2015?