avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1855 soluții astăzi
Forum Activitate frumusica2016

Activitate frumusica2016

Da , deoarece in concediul medical CM este in continuare activ, nu se suspenda si nici nu inceteaza !
Daca platiti impozit dupa venit da, puteti beneficia. Solicitati la Adm. Financiara deciziile de impunere de pe ultimul an fiscal in care trebuie sa apara veniturile realizate efectiv si nu estimate si impozitul pe care l-ati platit ptr. venitul realizat. Cred ca in cazul d-voastra aveti nevoie de decizie de impunere pe anul 2015 si 2016 in cazul in care copilul se naste in acest an. Pentru o confirmare mai exacta, dupa obtinerea documentelor va puteti adresa la Ag. Jud de Plati si Inspectie Sociala din judetul d-voastra.
Sa aveti un an cu fericire si noroc !
Răspuns la discuția sunt insarcinata
Da, daca realizati venituri impozabile in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului I Se admite si o fractie de luna, de ex. cateva zile dintr-o luna !
Sotia ar trebui sa isi reinceapa activitatea cu data de 06.01.2016, inainte cu o luna de a implini copilul 1 an.
Da aveti dreptate daca nu ati realizat venituri pentru care nu ati platit impozit nu indepliniti conditiile de acordare a indemnizatiei.
Sotia poate beneficia de stimulentul de insertie pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului , in baza unei declaratii sau prin mentionarea in cererea si dfeclaratia pe propria raspundere ca nu ati realizat venituri.
Si trebuie sa depunti un dosar de acordare a stimulentului la primaria sau directia unde ati depus si primul dosar care trebuie sa contina reluarea activitatii de la registrul comertului si declaratia d-voastra , pe langa alte documente (CI, CN , etc)
Sper sa va fie de folos !
Doresc sa ma ajute cineva cu un raspuns cat mai complex la urmatoarea speta :
Daca in urma majorarii de 12 % , majorare aplicata cu 01.10.2015 la salariul de baza din luna octombrie 2015, realizata prin dispozitie emisa in cadrul biroului de resurse umane,majorare platita in lunile octombrie si noiembrie 2015, cresterea salariala cu 25 % la salariile asistentilor sociali la salariul de baza din luna septembrie 2015 se realizeaza ca si diferenta ?(respectiv 13 %) sau cumulat avand in vedere ca aceste cresteri salariale sunt date diferit prin OUG diferite, care nu prevad expres acest lucru, in situatia in care ambele cresteri salariale sunt aprobate prin dizpozitii de crestere salariala diferite. (respectiv 12% si 25%).Se poate vorbi de o crestere de 37 % incepand cu 01.12.2015? Va multumesc anticipat !