avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Activitate toteueu

Activitate toteueu

Răspuns la discuția Pensie intretinere
Decizia 9/2020 a ICCJ spune ca se pot administra și probe noi
Răspuns la discuția Pensie intretinere
Dar totuși este vorba despre o situație noua, pe care nu am putut s o prevăd.
Răspuns la discuția Pensie intretinere
În prima instanta nu aveam actul notarial. Am fost obligat la 1/6 pt ca s a considerat ca am îndeplinit obligația întreținerii în natura, prin asigurarea locuinței, prin plata cheltuielilor cu întreținerea... Situația cu mama a intervenit ulterior pronunțării hotărârii, de asta vreau s o invoc în apel.
Răspuns la discuția Pensie intretinere
Mama mea locuia cu mine, cu fosta soție și fiul meu. Eu achitam întreținerea în totalitate, ii viram fiului meu o suma de bsni lunar în cont, asa încât prima instanta a stabilit sa i dau 1/6.Intre timp, din cauza certurilor frecvente cu fosta soție și fiul, a trebuit s o duc pe mama în chirie, întrucât ea nu are locuință și pensia este mica. De aceea am făcut un act notarial prin care ma oblig s o ajut cu aceasta suma de bani(este și bolnava de cancer, operata). Sper ca instanta va tine cont de acest aspect și ma va obliga la o suma cât mai mica. Ma gândeam ca acest act are valoare juridica, iar instanta va trebui sa tina cont de el și obligațiile mele sa nu depășească 1/2din venit pt ambii. Consider ca mama mea este în nevoie, fiul fiind apt de munca, primind ajutor și de la mama sa(cel puțin asa ar trebui).
Bună ziua! Fiul meu major, aflat în continuarea studiilor, a solicitat sa-i plătesc o pensie de întreținere. Eu am un venit net de 5000 lei. Având în vedere ca o am și pe mama în îngrijire, sens în care am încheiat un act notarial prin care ma oblig s-o ajut lunar cu suma de 2000 lei, și ca legea prevede ca nu pot plăti mai mult de jumătate din venitul net, înseamnă că eu voi fi obligat sa-i dau fiului meu major doar 500 lei lunar? Va tine cont instanta de actul notarial pe care l-am încheiat cu mama mea?
Bună ziua! Sunt funcționar public numit pe perioada determinata(pana la soluționarea definitiva a cauzei penale care-l privește pe titularul postului). În noua reglementare, mai exact art. 478 aln. 4 din OG 57/2019,este prevazut ca în situația promovării în grad, se transforma postul, pana la data încetării raporturilor de serviciu. Întrebarea mea este dacă eu pot participa la examenul de promovare în grad? Exista o alta prevedere legala care m-ar putea împiedica sa particip la acest examen?
Discuție promovare grad
Buna ziua! Vreau sa stiu daca pot participa la examenul de promovare in grad, in conditiile in care sunt numit pe perioada determinata in functia publica.Mentionez ca indeplinesc conditiile cerute de art. 65 Lg 188/1999. Art.96 aln.3 din aceeasi lege prevede ca :"Pe perioada suspendarii, raporturile de serviciu nu pot inceta si nu pot fi modificate...." , iar conform art. 87 aln.2 : modificarea are loc prin...( cele 5 cazuri limitativ precizate).Nefiind vorba de niciunul din cele 5 cazuri de modificare a raportului de munca, as putea participa la examenul de promovare in grad?
Buna ziua! Ce parere aveti despre ultimele modificari ale legii functionarilor publici, in ceea ce priveste ocuparea defintiva a posturilor temporar vacante, de cei care actualmente sunt angajati pe perioada determinata?Eu am urmatoarea nelamurire: daca sunt angajat pe perioada determinata, pana la solutionarea definitiva a cauzei penale care l priveste pe titularul postului, iar acesta isi da demisia inainte de a se da o hotarare defintiva in privinta lui, se mai pot aplica prevederile legii referitoare la numirea mea pe perioada nedeterminata? sau beneficiez de acest drept doar in cazul in care, dupa solutionarea definitiva se vacanteaza postul, eu putand fi numit...
Răspuns la discuția Facturile ca probe
La dosar s au depus doar niste note de receptie a marfurilor...este intrepindere individuala...
Buna ziua! Am o nelamurire...intr un dosar penal(distrugere si tulburare a o.l.p), pe latura civila,-parte civila fiind o intrepindere individuala- prejudiciul poate fi probat doar prin facturi sau trebuie chitante, bonuri?...