Bună ziua,
Până la reglementarea judecătorească a problemei, cred că ar trebui să luați legătura și cu DGASPC (Direcția Generală pt. Asist. Socială și Protecția Copilului) din județul Dvs. (de regulă au sediul în capitalele de județ) și să le expuneți chestiunea, solicitând informații despre cum puteți „lua” copilul în familia Dvs. sub forma a ceea ce legal se numește „plasament familial de urgență”. În mod evident, familia Dvs. are mai multe „drepturi” (și totodată și obligații...) de a crește acest copil necăjit decât concubinul mamei (care îi este cu totul străin) și totodată (sentimental, iar nu legal vorbesc acum!) decât mama însăși, care înțeleg că l-a părăsit în „grija” unui străin.
Succes!
P.S. Pentru informare, puteți studia și prevederile Legii privind protecția copilului nr. 272/2004 (în special art. 62-74) - [ link extern ]
Copilul sau dvs puteti formula o cerere prin care sa se solicite stabilirea locuintei la unchi iar in functie de toate întâmplările pe care le poate relata si dovedi, atunci este posibil ca aceasta sa fie admisă.
Minorul o sa fie audiat de judecator insa va sunt de folos mai multe probe care sa sustina întâmplările aratate: mesaje, fotografii, martori, înregistrări etc.