Buna seara tuturor.
Sotia mea este din Republica Moldova, dupa ce ne-am casatorita am depus actele pentru permisul de sedere pentru reintregirea familiei.
Au venit politistii de la igi sa investigheze situatia si au concluzionat ca este totul ok si ca permisul de sedere va fi elibetat pentru o perioada de 1 an. Eu nu am vazut ca pentru reintregirea familiei sa fie pe 1 an, nu si pe 5 ani. Este legal?
Inca un lucru este ca au spus ca pentru prelungirea trebuie practic sa depuna din nou dosarul, dar in lege spune clar ca trebuie decat cererea, certificatul de casatorie si sa se cobstate ca nu este stare de poligamie/bigamie. Eu nu vreau sa prezint nimic in plus fata de ce prevedea legea, vreau sa ii dau in judecata cand o sa vina timpul. Vreau pe cineva care sa ma reprezinte.
(3) Străinilor membri de familie ai unui cetăţean român li se poate prelungi dreptul de şedere, dacă cetăţeanul român, potrivit legii, are domiciliul sau reşedinţa în România, astfel:
a) pentru străinii căsătoriţi cu cetăţeni români, dacă:
(i)
prezintă certificatul de căsătorie, în condiţiile prevăzute de lege;
(ii)
nu există o stare de bigamie sau de poligamie
Buna ziua.O sa povestesc pe scurt problema mea.In urma cu ceva timp inpreuna cu un prietan am avut o altercatie cu un individ .Persoana respectiva a depus plangere la politie.Eu mi-am angajat avocat si prietenul meu la fel.Dupa terminarea primului stagiu al anchetei dosarul a fost inaintat la parchet.Am fost sunat de la parchet mi s-a facut legatura cu procurorul de caz acesta aducandu-mi la cunostinta ca eu prin intermediul avocatului x sa facut cerere in numele meu pentru vizionarea dosarului.Treaba intresanta este ca avocatul care a inaintat cererea nu este avocatul meu eu nescunoscand aceasta persoana.Am raspuns spunandui ca in nici un caz nu trebuie pernis studierea dosarului in numele meu de catre o persoana pe care nu o cunosc si care nu ma reprezinta.Mentionez ca nu este nici avocatul prietenului meu.Intrebarea este de ce ar face cineva o treaba de genu si ce masuri as putea sa iau impotriva persoanei care a sustinut ca este avocatul meu?Multumesc anticipat.