Multumesc pentru raspuns!
Sincer ma gandesc sa le platesc cu aceias moneda si sa nu ma platim nici noi contributiile catre asociatie, detinem un procent de 40 % din proprietati si suma lunara este considerabila , astfel in doua luni maxim se vor trezi ca nu au bani sa plateasca utiitatile .
Da, de obicei asociatia are de recuperat cheltuieli de la proprietari in cazul de fata un proprietar si dezvoltator al unui imobil are de recuperat cheluieli de la asociatie .Dupa constituirea asociatie dezvoltatorul a platit in continuare toate cheltuielile pana au reusit sa se schimbe contractele de utilitati astfel s-au aduna 3 luni de cheltuieli pe care asociatia in timpul acesta le-a colectat de la proprietari insa nu au fost platite dezvoltatorului decat partial sume mici , doamna presedinta neautorzand aceste plati sub pretextul ca nu are suficienti bani si ca trebuie sa tina bani pentru lunile viitoare.
Am facut o cerere catre presedinta in care am cerut o situatie financiara , extrase de cont insa nu adorit sa o semneze#-o
Ma poate ajuta cineva cu un sfat despre cum am putea solutiona situatia creata
Si va multumesc pentru raspuns. M-am lamurit cu schimbarea presedintelui insa legat de relatiile de rudenie dintre cei doi membri din Comitet sunt amandoi proprietari aceluias apartament , ea presedinte el membru asta inseamna ca in caz de vot egal ea poate vota ca presedinte in favoarea sotului , ceea ce nu mi se pare normal si nici ca un proprietar al unui apartament sa poate vota de doua ori.
Buna ziua,
Sunt reprezentantul dezvoltatorului unui proiect imobiliar , am ajutat la constituirea asociatiei de poprietari si acum ne confruntam cu o problema . Presedintele nu isi doreste sa coopereze indiferent de situatie si am dori sa il schimbam in conditiile in care inca suntem proprietari ai unui procent de peste 50% din proprietatea comuna.M-ar putea ajuta cineva cu un sfat , care ar fi procedura legala ? Sa nu ma zic ca in sotul presedintei asociatiei face parte si el din Comitetul Executiv .