O locuinta luata in rate, băgată in partaj, se taxeaza de notar la valoarea platită la momentul actual sau la valoarea integrală a achizitiei? Sau dupa grila notariala? O masina luata in rate la fel?
Daca semnam amandoi cererea modificatoare, mai e nevoie de termenele de intampinare, raspuns, etc, nu e asta considerata intampinare a.i. instanta sa stabileasca in baza ei si atat primul termen?
Multumesc!
A inteles de la cineva ca, chiar daca se schimba procesul pe divort prin acord comun, pe decizia de divort tot apare faptul ca a fost schimbata incadrarea din culpa exclusiva in acord comun si motivele solicitate initial pe culpa exclusiva. Este adevarat sau nu? Multumesc
Buna ziua,
Daca am introdus actiune de divort din culpa exclusiva a sotiei, prin avocat, eu fiind in strainatate, putem schimba pe acord comun, fara sa mai apara pe decizie motivele de divort? Trebuie si ea sa fie reprezentata de avocat ceva, sau de acelasi avocat ca mine neaparat, trebuie sa depunem amandoi odata cererea, impreuna (cu mine sau cu avocatul meu), sau se poate separat? Ea este inca in termenul de depunere a intampinarii. Se poate astfel pronunta divortul prin acord comun, fara mentionarea motivelor, in primul termen? Sau se poate intinde pe mai multe termene? Se poate stabili primul termen mai devreme sau e minim 30 zile de la depunerea cererii? Sunt sanse sa se termine astfel pana in vacanta judecatoreasca? Multumesc.
În urma unei reclamații, inspectorii serv. disciplina în construcții mi-au dat o somație pentru dezafectarea developării individuale a apartamentului sau primesc amendă. Menționez ca apartamentul a fost izolat de fostul proprietar în urmă cu aprox. 7 ani, fără autorizație și fără acte. Eu l-am cumpărat în urmă cu 2 ani cu izolația termică făcută.
Aș dori sa știu:
- dacă se acceptă în instanță dovedirea vechimii faptei doar cu martori (vecinii, fostul proprietar, etc.);
- dacă fapta se prescrie;
- dacă se aplica prevederile art. 31 din legea 50-2001 actualizată - "Art. 31- Dreptul de a constata contravențiile și de a aplica amenzile prevăzute la art. 26 se prescrie în termen de 2 ani de la data săvârșirii faptei ";
- dacă am primit odată amendă, pot sa îmi mai dea și a doua oară? Și a treia? Pot să plătesc amenda și păstrez izolația?
- Ce se întâmplă în continuare, după amendă, dacă totuși nu dau jos izolația termică?
Mai exact, care este soluția de a scăpa de această amendă și/sau de a păstra izolația termică pe apartament. Se poate câștiga vre-un proces în instanță pe această temă sau sunt toate sortite eșecului?