avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am introdus, prin avocat, acțiune de divorț din ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am introdus, prin avocat, acțiune de divorț din culpa exclusivă a soției. Se poate schimba în divorț de comun acord?

Buna ziua,
Daca am introdus actiune de divort din culpa exclusiva a sotiei, prin avocat, eu fiind in strainatate, putem schimba pe acord comun, fara sa mai apara pe decizie motivele de divort? Trebuie si ea sa fie reprezentata de avocat ceva, sau de acelasi avocat ca mine neaparat, trebuie sa depunem amandoi odata cererea, impreuna (cu mine sau cu avocatul meu), sau se poate separat? Ea este inca in termenul de depunere a intampinarii. Se poate astfel pronunta divortul prin acord comun, fara mentionarea motivelor, in primul termen? Sau se poate intinde pe mai multe termene? Se poate stabili primul termen mai devreme sau e minim 30 zile de la depunerea cererii? Sunt sanse sa se termine astfel pana in vacanta judecatoreasca? Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Puteți depune o cerere modificatoare, solicitand desfacerea căsâtoriei de comun acord, o semnați amândoi!
De regulă se soluționează la primul
termen aceste cereri!
Probabil se va fixa termenul după vacanța judecătorească de vreme ce termenul pt întâmpinare este de 25 zile, cel pt răspuns încă 10 zile iar apoi instanța fixează primul termen ce nu poate depăși 60 zile din acel punct.
Puteți să divortați la notar dacă vă grăbiți!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate incheia de la primul termen prin acord fara motivare.
Va precizati actiunea prin avocat in sensul desfacerii prin acord, iar parata se prezinta la termen si isi da acordul.De asemenea, parata poate sa formuleze intampinare prin care arata ca este de acord cu desfacerea casatorie, insa nu din culpa sa exclusiva , ci prin acordul partilor.
Fixarea primului termen de judecata are loc in conditiile art.201 c.proc.civ.
Discutati toate aceste aspecte si alte nelamuriri cu avocatul dvs.Acesta are obligatia sa va consilieze incepand cu depunerea cererii si pana la obtinerea hotararii definitive, in virtutea contractului incheiat si a onorariului incasat.
Art. 201
Fixarea primului termen de judecată
(1) Judecătorul, de îndată ce constată că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru cererea de chemare în judecată, dispune, prin rezoluţie, comunicarea acesteia către pârât, punându-i-se în vedere că are obligaţia de a depune întâmpinare, sub sancţiunea prevăzută de lege, care va fi indicată expres, în termen de 25 de zile de la comunicarea cererii de chemare în judecată, în condiţiile art. 165.

(2) Întâmpinarea se comunică de îndată reclamantului, care este obligat să depună răspuns la întâmpinare în termen de 10 zile de la comunicare. Pârâtul va lua cunoştinţă de răspunsul la întâmpinare de la dosarul cauzei.

(3) În termen de 3 zile de la data depunerii răspunsului la întâmpinare, judecătorul fixează prin rezoluţie primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluţiei, dispunând citarea părţilor.

(4) În cazul în care pârâtul nu a depus întâmpinare în termenul prevăzut la alin. (1) sau, după caz, reclamantul nu a comunicat răspuns la întâmpinare în termenul prevăzut la alin. (2), la data expirării termenului corespunzător, judecătorul fixează prin rezoluţie primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluţiei, dispunând citarea părţilor.

(5) În procesele urgente, termenele prevăzute la alin. (1)-(4) pot fi reduse de judecător în funcţie de circumstanţele cauzei.


~ Conținut șters la cerere ~
Daca semnam amandoi cererea modificatoare, mai e nevoie de termenele de intampinare, raspuns, etc, nu e asta considerata intampinare a.i. instanta sa stabileasca in baza ei si atat primul termen?
Multumesc!

A inteles de la cineva ca, chiar daca se schimba procesul pe divort prin acord comun, pe decizia de divort tot apare faptul ca a fost schimbata incadrarea din culpa exclusiva in acord comun si motivele solicitate initial pe culpa exclusiva. Este adevarat sau nu? Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Tot nu divortati pana in toamna. Vorbiti cu avocatul dv., sanse de admitere a unui divort din culpa exclusiva sunt mici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traseu documente cerebel33 cerebel33 Buna ziua, dupa depunerea intampinarii (dosar civil),care este traseul acesteia? -se studiaza de comitetul de judecata si apoi este trimisa partii ... (vezi toată discuția)
Care este termenul in care se raspunde la intampinare? ramos57 ramos57 Buna ziua, Care este termenul legal de a raspunde la intampinare si care este baza legala. Cu stima, (vezi toată discuția)
Buna. dupa cate zile de la primirea dosarului cu cererea de apel ... Mika T Mika T Buna. Dupa cate zile de la primirea dosarului cu cererea de apel tribunalul care trb. sa judece apelul trimite citatiile partilor din dosar. Multumesc. (vezi toată discuția)