avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Activitate catalinhsn

Activitate catalinhsn

Dna notar mi-a comunicat ca incepand cu a 2-a zi dupa expirarea termenului din antecontract, pot sa merg la un executor judecatoresc si sa demereze procedurile de executare silita in vederea recuperarii banilor platiti ca avans.

Nu se aplica si in cazul meu executarea silita, avand in vedere ca dvs mentionati numai solicitarea catre o instanta de judecata sa pronunte o hotarare?

Bogdan Costache a scris:

In cazul in care promitentii vanzatori nu se prezinta la notar pentru incheierea contractului de vanzare cumparare, dumneavoastra aveti dreptul sa solicitati instantei de judecata pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare.

Cu stima,

Buna ziua,
Sunt intr-o situatia putin mai delicata si va solicit ajutor juridic in acest sens.
In data de 6.11.2018 am semnat la notar promisiune bilaterala de vanzare a unui imobil in calitate de promitent comparator impreuna cu sotia mea si s-a platit suma de 5000 euro (avans) din cei 72000 euro in total, in act mentionandu-se ca pana cel tarziu in data de 7.01.2019 sa fie perfectata vanzarea (in functie de cand urma sa aprobe banca creditul ipotecar). Mentionez ca promitentii vanzatori sunt divortati, dar nu au facut inca partajul.
In data de 3 decembrie mi s-a aprobat creditul si am contactat telefonic vanzatorii sa ne prezentam la notariat sa facem tranzactia, moment in care au inceput tergiversarile din partea vanzatorilor (a lui mai exact, ca ea doreste sa vanda in continuare).
Dupa mai multe telefoane, insistente si intr-un final intrevedere intre 4 ochi cu vanzatorul (el) imi spune ca nu mai doreste sa vanda pt ca mai sunt niste dotarii pe care ei le au din timpul casatoriei, dar pe care ea nu doreste sa le imparta (asta e o rafuiala intre ei si nu are treaba cu imobilul, dar el se foloseste de aceasta situatia ca s-o oblige pe ea sa accepte sa imparta datoriile).
In 15.12.2018 mergem la notar (separat, ca ei nu se mai suporta) si el da declaratie in scris ca din cauze imputabile lui nu mai este de acord cu vanzarea si se oblige ca pana pe 7.01.2019 sa imi returneze dublul avansului incasat, iar ea vrea in continuare sa vanda, dar ca in situatia in care vanzarea nu se va perfecta nu este de acord sa imi returneze dublul avansului incasat, pe motiv ca din cauza fostului sot nu se face vanzarea.
Promisiunea de vanzarea s-a inscris in cartea funciara si se va radia numai in situatia in care vanzatorii imi returneaza dublul avansului incasat.
Ce fac in situatia in care nu se pun de acord cu vanzarea, sau nu se prezinta ambii la notar? Trebuie sa-I notific in vreun fel?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua,

Detin un spatiu comercial de aproximativ 150mp, care este concesionat de la primarie pentru o perioada de 25 ani. Am investit aproximativ 10000 euro in amenajarea lui deorece era dezafectat in momentul cand am luat spatiul in primire, iar acum intentionez ca o parte din acest spatiu sa o inchiriez pentru a mai recupera din investitie. Pot face acest lucru legal sau risc incetarea contractului de concesiune?

Multumesc!