Buna seara, mai am de efectuat cateva zile de concediu pe 2015, cum pot sa imi oblig angajatorul sa-mi acorde acest rest ?
Daca nu imi acorda, pot sa ii cer bani pentru acele zile chiar daca nu plec din unitate ?
Buna seara, fiul meu a avut o problema medicala, o entorsa la genunchi, nu a avut ghips, insa are de la spitalul de urgenta tratament si recomandare de repaus 8 zile.
De la angajator i s-a zis ca adeverinta cum ca nu a beneficiat de concediu medical in ultimile 12 luni o va ridica personal, iar cand s-a putut duce personal si la munca si apoi la medic, nu i-a dat concediu pt ca i s-a zis ca trebuia anuntat din vreme.
De la medicul de familie i-a dat trimitere la ortoped, dar nici acesta nu i-a dat concediu medical.
Ce prevede legea in astfel de cazuri?
Multumesc anticipat
Fapta s-a petrecut in 2008 in septembrie ultimul act, iar in 2011 s-a depus plangere, s-au luat declaratii si cam atat.
Ce inseamna acte de procedura? Va rog sa imi dati un ex- doua, sa imi dau seama ce ar intrerupe prescriptia, multumesc.
Nu, barbatul nu are drept la casa.
Faceti succesiunea, astfel veti avea si dvs o cota din casa, mica e adevarat. Mama are oricum o jumatate si din partea tatalui mai mosteneste 1/4, asa ca dvs impreuna cu sora veti avea 3/4 din jumatate, cota dvs e deci 3/16 din casa.
Veti iesi si din indiviziune ca sa primiti o sulta.
Mama poate cere si acum evacuarea dvs. in instanta.
Daca nu poate fi tras acum la raspundere, care e logica punctelor a si b din art 378?
Obligatia de intretinere nu are legatura cu casatoria, nu sunteti obligata sa divortati. Puteti sa va adresati instantei in vederea obligarii tatalui sa plateasca pensie.