deci singura solutia ar fi sa accept sa accept incheiere contractului de comun -acord , pentru ca pana la urma tot vii fi data afara pe baza referatelor pe care ne-au amenintat ca le vor face!:((
Va multumesc din suflet pentru raspuns!
multumesc pentru raspuns! am fost 10 dar 4 dintre ei au acceptat sa semneze de comun-acord!intradevar de c.c.m. nu ni-sa spus ca ar exista!poate si din cauza faptului ca firma este infiintata de apx 6 luni in Romania!
Buna seara !
Ma aflu intr-un situatie disperata!Lucrez intr-un magazin de incaltaminte si am fost anuntata din partea conducerii ca acestia doresc sa faca o schimbare totala de personal ( sa concedieze actuali angajati si sa angajeze persoane noi) fara nici un motiv anume , doar ca ei considera ca magazinul are nevoie de asa ceva! Mi-sa spus ca vor sa desfacem contractul de munca pe cale amiabila ( cu acordul ambelor parti) iar eu am refuzat pentru ca nu am gresit cu nimic , nu am nici un referat/advertisment si le-am comunicat ca vreau 3 salarii compensatorii pentru a ma putea descurca pana imi voi gasi de munca!
Domni sefi au refuzat si au spus ca daca nu rezolvam cum doresc dansii ne vor da anumite task-uri pe care nu le vom putea indeplini si ne vor face referate pentru a ne putea concedia pe motive disciplinare!!!
ce pot face in acest caz pentru a evita aceasta situatie?pentru ca ei doresc pur si simplu ca toata aceasta concediere sa fie ceva de genu "azi te concediem , iti multumim pentru munca depusa , esti liber sa pleci acasa"
Pot lua salarii compensatorii? Va multumesc anticipat!
va multumesc pentru raspuns! orele se vor plati cu un spor de 100 % dar problema este ca angajatorul ne obliga sa le recuperam in urmatoarea luna...
de exemplu din cele 160 de ore lucrate se scad ce 24 nationale ( pentru ca angajatorul sustine ca legea nu ii interzice sa faca asa ceva) deci practic pe fluturasul meu de salariu vor figura :
136 de ore platite 100%
24 de ore platite 200%
Iar luna urmatoare ne obliga sa le recuperam pe acestea 24!!!
este legal? daca nu ma pot adresa itm-ului?
Buna seara ,
Am si eu o nelamurile : in luna Decembrie am avut 3 zile Nationale in care am lucra ( in total 24 de ore) care mi-se vor plati cu un spor de 100%.
Insa angatorul sustine faptul ca aceste 24 de ore se vor scadea ( pe motiv ca sunt platite dublu) din pontaj si practic in luna Ianuarie va trebuie sa muncesc in plus aceste 24 de ore!
Este legal asa ceva ? daca nu imi puteti spune cum ii pot dovedi angajatorului ca acesta incalca legislatia munci?
Va multumesc anticipat